Rákkeltő színezék
A virslik és hamburgerhúsok színezéséhez használt „Vörös 2G” (E128) elnevezésű ételszínezékről a kiderült, hogy rákkeltő hatású.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által végzett
állatkísérletek során kiderült, hogy a szervezetben anilinná átalakuló Vörös 2G
rákkeltő hatású mind az állatokra, mind az emberre nézve.
Az EFSA érvénytelenítette a sejtek génállományát megtámadó anilin ajánlott
maximális beviteléről szóló előírását, bár nem tiltotta meg eddig az
adalékanyag forgalmazását. Az EFSA, miután értesítette az Európai Bizottságot a
felfedezésről, most a tagállamok döntésére vár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >