Rákkeltő színezék
A virslik és hamburgerhúsok színezéséhez használt „Vörös 2G” (E128) elnevezésű ételszínezékről a kiderült, hogy rákkeltő hatású.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) által végzett
állatkísérletek során kiderült, hogy a szervezetben anilinná átalakuló Vörös 2G
rákkeltő hatású mind az állatokra, mind az emberre nézve.
Az EFSA érvénytelenítette a sejtek génállományát megtámadó anilin ajánlott
maximális beviteléről szóló előírását, bár nem tiltotta meg eddig az
adalékanyag forgalmazását. Az EFSA, miután értesítette az Európai Bizottságot a
felfedezésről, most a tagállamok döntésére vár.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
K&H Elemzői kommentár: Továbbra is lejtőn a magyar ipar
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: az előző év azonos időszakához mérten 7,3, az előző hónaphoz képest 2,3 százalékkal visszaesett az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: október 6-ától elindult a fix 3 százalékos kkv hitel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >