Rákapcsol az eurózóna – és mi lesz Magyarországgal?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 07. 07. 08:45

Az idén 4,8 százalékos növekedés várható az eurózónában, jövőre pedig 4,5 százalékos lehet a tempó. A magyar gazdaság koronavírus-járvány utáni fellendülése a második negyedévben valamelyest megtorpant, részben az ellátási lánc autóipart érintő tartós zavarai miatt. Az Európai Bizottság legfrissebb prognózisa szerint a fellendülés az év második felében tovább folytatódik.

Az európai gazdaságban a vártnál valamivel gyorsabb fellendülés várható, mivel az év első negyedévében a gazdasági tevékenység meghaladta a várakozásokat, és a javuló egészségügyi helyzetnek köszönhetően a második negyedévben felgyorsult a koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó korlátozások feloldása – közölte az Európai Bizottság a szerdán közzétett nyári időközi gazdasági előrejelzésében.

Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos a prognózist ismertetve elmondta: a nyári időközi gazdasági előrejelzés szerint az Európai Unió és az euróövezet gazdasága az idén 4,8 százalékkal, 2022-ben pedig 4,5 százalékkal fog bővülni.

A cikk itt folytatódik… 

Kapcsolódó cikkeink