Rajtol a Magyar Everest Expedíció

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 03. 09. 09:13

Az RTL KLUB kiemelt támogatásával Klein Dávid és Suhajda Szilárd 2017. március 28-án elindul a Magyar Everest Expedíció 2017 keretén belül, hogy a Föld legmagasabb csúcsát (8848 m) oxigénpalack nélkül elérjék, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.

Képernyőfotó 2017-03-09 - 23.16.39

Az RTL Klub a kezdetektől ott lesz a hegymászókkal, és beszámol a felkészülésükről, az indulás perceiről, a trekking túráról, az alaptábor kiépítéséről és magáról a csúcsmászásról is.

A Föld legmagasabb pontján még nem állt magyar hegymászó oxigénpalack nélkül, ezért a tavasszal induló expedíció különlegessége, hogy Klein Dávid és Suhajda Szilárd lehetnek az első magyar hegymászók, akik mesterséges oxigén használata nélkül érhetik el a Mount Everest csúcsát.

Az úgynevezett „tiszta”, azaz palack nélküli hegymászás óriási kihívás és kiemelkedő teljesítmény a sportolók számára: napjainkig a csúcsot hozzávetőleg hétezren érték el, amely mászásokból a 2,8%-a zajlott palack nélkül. A magyar hegymászó-történelemben egyedülálló sportteljesítmény elérését a tervek szerint egy két hónapos expedíciós idő előzi meg.

A Mount Everest megmászásának expedíciós managere Stefano Favaro, csapatával a Faster Promotion-nal már hónapok óta azon dolgoznak, hogy megvalósuljon az expedíció. – “Az Everest Expedíció indulásának nagy hajrájában vagyunk csapatommal, akik mind szakmailag, mind energiában nagyon sokat tettek az expedíció megvalósulásáért. Mindenkinek meg szeretném köszönni a munkáját, a kitartást, a támogatóknak és a partnereknek a segítséget, hogy a projekt megvalósuljon.”

Az idén 20 éves RTL Klub Klein Dáviddal és Suhajda Szilárddal ott lesz a “Hegyen”. A világ legmagasabb csúcsának elérése egy olyan komoly cél, ami mellé büszkén állt támogatóként a piacvezető kereskedelmi csatorna. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerint, “Az együttműködés nem véletlen, hiszen sok közös alapérték van bennünk és Dávidékban. Az RTL Magyarország is folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb csúcsokat dönthessen meg. Szurkolunk Dávidnak és Szilárdnak, hogy elérjék a céljukat, a 20 éves RTL Klub velük megy a csúcsra és Magyarországon kizárólag mi visszük el a nézőkhöz a sporttörténelmi eseményt.”

Az expedíció további érdekessége, hogy a „trekking túrának” nevezett szakaszán – melyet Katmandu és az Everest alaptábor között tesznek meg – több hazai híresség a hegymászókkal tart, Lilu az RTL Magyarország műsorvezetője, Száraz Dénes színész, Geszti Péter előadó – producer, Badár Sándor humorista, Szalay Balázs és Bunkóczi László autóversenyzők. A csatlakozó trekking túrázók célja, hogy 2840 méterről indulva több napon keresztül gyalogolva az alaptáborig – 5344 méterig – felhívják a figyelmet a természet szeretetére, nagyságára.

Kapcsolódó cikkeink