Raben Trans European Hungary a nagy logisztikai vállalatok között Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 01. 12:13

2012. március 1-jén került sor a magyarországi Raben vállalatok egyesítésére. Az integrációval a Raben Trans European Hungary a Magyarországon működő legnagyobb logisztikai vállalatok táborához csatlakozott.

Az egyesülés következményeként a Raben az ügyfeleknek biztosított szolgáltatásokat ezentúl egy vállalatként kínálja Magyarországon. Az összeolvadás a Raben és az egykori Wincanton integrációs folyamatában egy szakasz lezárását is jelenti.

A Wincanton magyarországi, lengyelországi, csehországi, szlovákiai és német közúti divíziójának akvizíciója a Raben Group számára lehetővé tette a disztribúciós szállítmányozás volumenének tekintélyes növelését, valamint a logisztikai hálózat hatékonyságának fokozását. A nagyobb hálózatnak és a több lokációnak köszönhetően a vállalat számára a szállítmányozási- és raktárlogisztikai tevékenység az akvizíció óta még jobban kivitelezhető. A könnyebb tervezhetőség hosszú távú hatása a kínált szolgáltatások optimalizálása, valamint a portfólió egyidejű bővítése.

“A Raben Logistics Hungary, valamint a Raben Trans European Hungary ügyfelei számára ezentúl is rendelkezésére állnak a fúzió előtt kínált szolgáltatások, ideértve az átfogó logisztikai szolgáltatásokat, a raktározást, a nemzetközi szállítmányozást, a belföldi disztribúciót, valamint a tengeri- és légi szállítást. Ezek a szolgáltatások nem kizárólag a Magyarországon, Csehországban, Észtországban, Hollandiában, Litvániában, Lettországban, Lengyelországban, Németországban, Szlovákiában és Ukrajnában működő, saját telephelyek hálózatán keresztül érhetőek el; hanem a vállalatcsoport munkáját számos, Európa-szerte tevékenykedő, a céggel együttműködő partnervállalat segíti.”– nyilatkozott Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója.

Március 1-jétől a Raben Trans European Hungary immár 62.500 négyzetméternyi raktárkapacitással rendelkezik, s 400 munkavállalót alkalmaz.

Kapcsolódó cikkeink