Pulykahússal könnyebb az életmódváltás
Az újév után néhány héttel még kitartanak a fogadalmak, és sokan igyekeznek egészségesebb életmódot folytatni idén. Az egyik legfontosabb változás általában a táplálkozás: cukros, lisztes, zsíros ételek helyett gyakrabban kerül sovány hús és zöldség a tányérra. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya kiemelte: a pulykahús az egyik legjobb választás az egészséges étkezéshez.
A pulykahús csak jót tesz a szervezettel
Sok kutatás igazolta, hogy ha a vörös húsok (a sertés és a marhahús) helyett a fehérnek nevezett húsokat (szárnyasok, halak) választjuk, azzal több fehérjét és kevesebb zsírt viszünk be a szervezetbe. Az elnevezések nem teljesen pontosak, hiszen például a pulykának is van vörös és fehér húsú része, ám mindkettő fogyasztása javasolt. A vörös húsú comb sok ásványi anyagot tartalmaz, amíg a tipikusan fehér pulykamell elképesztően gazdag fehérjében, ami elengedhetetlenül fontos az izmok építésében. A pulykamellben bőséggel találunk többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek például a szív és az erek épségében játszanak fontos szerepet. Egyedül a bőr zsíros – az pedig könnyen lefejthető.
Sokféleképpen elkészíthető
Aki próbált már egészségtudatosan étkezni, tudja, hogy a legjobb, ha saját maga főz. Mivel azonban ki kell hagynia több megszokott élelmiszert, egy idő után elfogynak az ebédötletek. Ha pulykahúst veszünk, eggyel kevesebb a gond, hiszen könnyen és sokféleképpen elkészíthető. Főzve, sütve is remek, kedvező jegyeit nem veszíti el, többféle fűszerezést enged, így változatos formában kerülhet az asztalra. Sütés során a pulykahús sok vizet veszít, ezért tápanyag-tartalma koncentrálódik. Sűrűbbé, ízletesebbé válik.
Ügyeljünk az ellenőrzött minőségre!
A rossz tartási vagy táplálási körülmények mind tönkretehetik a pulykahús jó tulajdonságait, így az elkészült étel teljesen ízetlenné is válhat. Ezért érdemes olyan forrásból beszerezni a húst, amely ellenőrizhetően jó minőséget kínál. A Gallicoop pulykamellfiléje Magyar Baromfi Védjeggyel (fenntarthatósági tanúsítvánnyal) ellátott, megbízható termék. A védjegyes termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ezért biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a tojástól a polcig – mondja Dosso Gabi. A tanúsítvány emellett szavatolja, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.
Kapcsolódó cikkeink
Túlsúly, alultápláltság, tanulságok: Lezárult a GYERE® Online Program hatásvizsgálata
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) sikeresen zárta hároméves GYERE®…
Tovább olvasom >A modern élet ritmusában – Szabadság vagy csapda?
Reggel a telefon ébreszti, napközben online meetingek és e-mailek között…
Tovább olvasom >Minőség a rácsokon
A hozzáadott érték, a prémium minőség, a kényelmi szempontok újra…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Pepsi gyártása hazatér Magyarországra
A Szentkirályi Magyarország Kft. beruházása nyomán hazatér a Pepsi gyártása,…
Tovább olvasom >Gyorséttermi nagyüzem: tovább nőtt a McDonald’s és a Burger King árbevétele, de egyre többe kerül a hamburger
Sikeres pénzügyi évet zárt 2024-ben a két legnagyobb gyorsétteremlánc Magyarországon:…
Tovább olvasom >Növelte piaci részesedését és árbevételét 2024-ben a Praktiker
A kihívásokkal teli környezetben is pozitív eredménnyel és piaci részesedésének…
Tovább olvasom >