Protokoll-huncutságok

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 06. 08:00

Jó hangulat, rekordszámú érdeklődő, lankadatlan figyelem jellemezte a Trade Marketing Klub grillpartival egybekötött rendezvényét, amelynek előadója a protokoll nagyasszonya, Görög Ibolya volt.2010. június 10-én került sor a Trade Marketing Klub hagyományos, nyári szezonnyitó ülésére. Az áradásokat is okozó esős idő ellenére nagyon sokan jelentkeztek a megelőző hetekben kiküldött meghívóra. Aznap pedig már a beállt kánikula veszélyeztethette volna a rendezvény sikerét, de a lágy szellő és a Szépkilátás cukrászda kerthelyiségének hatalmas fái kellemes környezetet biztosítottak a résztvevők számára.

A meghívott előadó, Görög Ibolya, a protokoll és etikett nagymestere, számos szakkönyv szerzője pedig olyan ismereteket adott át, amelyeket csak az élet iskolájában tanítanak. Rendkívül élvezetes, szemléletes és sziporkázóan humoros módon az európai viselkedéskultúra alapjaitól egészen a diplomáciai magaslatokig ívelően mutatta be, hogy a lényeg a részletekben lakozik. Olyan finomságokra hívta fel a figyelmet, ami a mindennapi és szakmai életben, kommunikációban első pillantásra apróságnak tűnik, mégis meghatározó lehet egy kapcsolat alakításában.

A megszólítás, köszönés, kézfogás, kézcsók történetekkel színezett témaköre után a személyes zónák, majd az öltözködés rejtelmeibe adott bepillantást az etikett szakértője. Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a mobiltelefon kikapcsolása esetén sem áll meg az élet, sőt az adott tárgyalás kimenetele sokkal kedvezőbbé válhat, ha a felek egymásra koncentrálnak. Egy másik felvetésre reagálva leszögezte, hogy akár éves tárgyaláson is lehet kérni egy pohár vizet, szomjan halni viszont nem illik. Semmilyen evőeszközt, még a finom habos kávé kiskanalát sem szabad nyilvánosan lenyalogatni. Erre a grillparty folyamán nem is volt példa.

A grillkolbászok, sajtok, saláták elfogyasztása közben is lehetőség volt a személyes konzultációra, Görög Ibolya minden kérdésre szívesen és kompetensen válaszolt. A hagyományoknak megfelelően egy hatalmas, logózott Trade Marketing Eszterházy-tortával ajándékozta meg a Szamos Marcipán csapata a vendégeket. Az együttműködő partnerek kiváló termékeikkel járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.
A szervezők nevében Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin főszerkesztője köszönte meg mindenkinek az aktív részvételt, és ismertette a következő félév programját, így a Tapolcán megrendezésre kerülő Business Days 3 napos konferencia és az ott zsűrizésre kiállított POP-verseny részleteit is.