Pro Gastronomia

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 12. 06. 11:04

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg – évente maximum négy főnek ítélik oda. 2021-ben prof. dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus, Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda érdemelte ki az elismerést. Az ifjúsági díjat Szűcs Dániel, a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott, és 2017-ben az Olivier Roellinger szakácsversenyen Európa-bajnoki regionális aranyérmet nyert.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja és egyben a Vendéglátás Tanszék vezetője, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt a díjátadó ünnepség, hivatalosan a 2020-ban kitüntetettek (Kovács László, Semsei Rudolf, John Hobson, illetve Lipták György) ugyancsak most vehették át a Pro Gastronomia emlékérmet. //

A fenti cikk a Trade magazin 2021/12-01. számában is megjelent.

Kapcsolódó cikkeink