Pöttyös Panni és a Habos mogyoró
Varga Margit Pöttyös Panni fantázianevű alkotása nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája 2017 versenyt, amelyet idén is közösen hirdetett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a cukrászok ipartestülete.
A budapesti Zazzi Cukrászda cukrászának tortája nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilvaréteg édessége. Utóbbi jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta mindössze 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz (képünkön).
Magyarország Tortája idén az ugyancsak budapesti SUGAR! Design Cukrászda munkatársának, Vaslóczki Orsolyának Balatoni Habos Mogyorója lett. A tortákat augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják. Az alapítvány különdíját a Horváth Cukrászda Homok aranya és az Édességlabor Kócos kajszija, a főtámogató különdíját pedig a Frer Cukrászda Málnás passiója érdemelte ki – mindhárman fővárosiak. //
Kapcsolódó cikkeink
MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >Hazai superfoodokkal az egészségért és a fenntarthatóságért
A táplálkozásban is egyre több a távoli, egzotikus „superfood”, ám…
Tovább olvasom >18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >