Pöttyös kalandok és élményvilág egy hónapon át

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 06. 07. 11:15

A mai naptól a Gyerek Szigetre költözik a Pöttyös. Az árvíz miatt nem a Hajógyári szigetre, hanem Óbuda szívébe, a Flórián téri zöld rétre varázsolt Kalandpark igazi készségfejlesztő és játékos szórakozást kínál a gyerekeknek. A Pöttyös élményparkja már sokadik éve megtalálható a Gyerek Sziget programjai között. A szervezők minden évben új és színes feladatokkal rukkolnak elő.

A június 8. és 30. között megrendezett programkavalkádon a Pöttyös Kalandparkkal és a Pöttyös Túró Rudi Gyárral is találkozhatnak a gyerekek. Az ügyességi és kreatív játékok nemcsak a figyelmüket kötik le, hanem szórakoztatva teszik próbára testi és szellemi erőnlétüket is.

Az ügyességi feladatokat Rudi és Panka, a Pöttyös két saját figurájának meséje foglalja keretbe. A két mesehős tavaly debütált a Gyerek Szigeten, és idén is számos ügyességi és memória játékot ihlettek . Miután a gyerekek részt vesznek az ügyességi játékokon, megoldják az összes kirakós és memória feladatot, ellátogathatnak a Pöttyös Farmra és a Túró Rudi Gyárba, ahol Rudival és Pankával együtt elkészíthetik saját Túró Rudijukat. A gyárban a gyerekek végig kísérhetik, hogy hogyan készül a Pöttyös Túró Rudi, attól kezdve, hogy megetetik a tehenet egészen addig, hogy becsomagolják az édességet. Aki túljutott a feladatokon és elkészítette a saját Túró Rudiját, az a Pöttyös Sátorban ajándékot kap.

„A vagány városi gyerekek és a családok számára olyan programlehetőséget igyekszünk kínálni, mely nemcsak kikapcsol, hanem szórakoztatva nevel is. A Pöttyös Kalandpark az izgalmas és élménydús feladatok miatt lesz vonzó a gyerekek számára, akik családjukkal együtt négy vidám hétvégét tölthetnek el a Pöttyössel. A nap azért is lesz emlékezetes, mert első kézből tapasztalhatják meg, hogy hogyan készül kedvencük, a Túró Rudi” – mondta Harangozó Barbara, a Friesland Campina Zrt. senior brand managere.

A játékok a négy hétvégén, szombaton és vasárnap 10-18 óráig várják a családokat.

Az első hétvégén, az árvíz miatt a Flórián téren – azaz a Vörösvári út-Szőlő utca-Kiscelli út által határolt parkban – rendezik meg a Gyerek Szigetet. Az ezt követő hétvégék programja és helyszíne az árvízhelyzettől függően módosulhat.

Az ideiglenes helyszín térképe itt érhető el.

A Gyerek Sziget Pöttyös programjairól az alábbi linken található bővebb információ:

http://www.sziget.hu/gyereksziget/programok

Kapcsolódó cikkeink