Portugál cég építene román plázákat

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 05. 11:12

Romániát tartja az egyik legígéretesebb ingatlanpiacnak Közép- és Kelet-Európában a Sonae Sierra portugál ingatlanfejlesztő. A cég Bukarestben és Craiovában építene bevásárlóközpontot.

A Sonae Sierra vezérigazgatója a PropertyEU-nak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy Lengyelország mellett Romániát tartja a legnagyobb potenciállal rendelkező piacnak a régióban. Fernando Guedes de Oliveira hozzátette, hogy Románia legnagyobb gondja jelenleg a banki finanszírozás hiánya, melyet a fejlesztők szerinte joint venture-ök létrehozásával próbálnak kompenzálni.

A Sonae Sierra is vélhetően ebben látja a megoldást, hiszen a közelmúltban együttműködést kötött az ír Caelum Developmenttel egy bukaresti bevásárlóközpont megépítésére. Az ír cégnek nem ez az egyetlen joint venture projektje a régióban: Lengyelországban a magyar Futureallal valósítottak meg egy beruházást.

A portugál cég Craiovában is építene egy bevásárlóközpontot, azonabn az Adora Mall névre keresztelt projekt még finanszírozásra vár. Az 59 ezer nm-es pláza 111 millió eurós beruházást jelentene. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink