Pontgyűjtő programot indít környezetvédelmi kezdeményezések támogatására a belga Colruyt Csoport

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 11. 09:37

A belga Colruyt csoport az Xtra alkalmazáson keresztül pontgyűjtő programot dolgozott ki a felelős, fenntartható vásárlás ösztönzésére.

A “Tudatos választás pontokat ér” mottóval a program keretében a vásárlók EcoScore A vagy B termékek választásával extra pontokat gyűjthetnek az Xtra profiljukban.

Száz pont összegyűjtése esetén a pontok az alkalmazásban beválthatók valamely a helyi környezetvédelmi projekt támogatására.

A Colruyt többek között olyan helyi szervezetekkel működik együtt, mint a brüsszeli székhelyű Bűűmplanters, a Nassonia, a BeeOdiversity és a GoodPlanet és célja az első évben 35 000 fa, 50 000 négyzetméternyi felületen virág ültetése és 25 000 négyzetméternyi természetes terület létrehozása.

“Ezzel a fenntartható kezdeményezésekre összpontosító, egyedülálló program létrehozásával arra szeretnénk vásárlóinkat rávenni, hogy közösen hassunk a jó irányba konkrét cselekvésekkel. Csak együtt tudunk jobban vigyázni a bolygóra és társadalmunkra, és biztosítani a következő generációk jövőjét” – mondta Jef Colruyt, a Colruyt Csoport vezérigazgatója.

A Colruyt Eco-Score kezdeményezése a vállalat egészséggel, társadalommal, állatjóléttel és környezettel kapcsolatos kezdeményezések támogatása iránti elkötelezettsége okán indult. A Belgiumban másfél évvel ezelőtt indult Eco-Score a vásárlókat tájékoztatja vásárlásaik környezeti hatásáról.

ESM

Kapcsolódó cikkeink