Pollenkövető alkalmazás mutatja a napi globális pollenadatokat világviszonylatban

Szerző: Gáspár Kinga Dátum: 2022. 07. 21. 09:39

A világ népességének körülbelül 22 százaléka szenved pollenallergiától, amely a mindennapi kellemetlenségektől a krónikus betegségekig okozhat különböző tüneteket. Az az indiai székhelyű éghajlati és környezeti adatszolgáltató, az Ambee létrehozta Ázsia első pollenkövető API-ját, amely valós idejű pollenszámlálási adatokat szolgáltat a világ minden tájáról.

A valós idejű pollenszám-adatok adatok segíthetnek a betegeknek a tünetek megelőzésében

A pollen hatását gyakran alábecsülik. Nem egyszerűen orrfolyásról és torokfájásról van szó. A pollen súlyosbíthatja a tüdőbetegségeket, például az asztmát és a krónikus obstruktív tüdőbetegséget. Az olyan eszközök, mint az Ambee, ezért kulcsfontosságúak, mivel segítik az embereket a kitettség kezelésében.

Az Ambee gépi tanulást használ a földi érzékelőkből származó információk, műholdképek és statisztikai következtetések kombinálására. Ez növeli az adatkészlet pontosságát, amely pollenszámot és kockázati szinteket mutat több mint 90 pollenfaj esetében, beleértve a fák, fű és gyomok pollenjét.

Az API integrálható webhelyekbe, alkalmazásokba és más termékekbe, amelyek valós idejű, pontos pollenadatokat igényelnek. Már használják az egészségügyi, gyógyszerészeti és időjárási cégek – például a Kleenex, amely 200 százalékos növekedést tapasztalt webhelyének forgalmában, miután az Ambee pollenadatait felhasználta allergiaellenes termékének piacra dobásához.

springwise.com

Kapcsolódó cikkeink