Politikai egyeztetéseket kezdeményez az FMCG vállalatok világszervezete – tudósítónk jelenti Barcelonából

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 20. 19:30

– Tegye fel a kezét, aki ma ugyanúgy ad el, mint öt évvel ezelőtt – fordult az FMCG piac jelentős vállalatainak 850 döntéshozójához a kongresszus moderátora, az angol tévé-riporter, Alex Thomson. A barcelonai Centre Convencions International nagytermében ülők hangos nevetéssel fogadták a felszólítást. Persze senki sem tette fel a kezét. Hiszen a a világ legnagyobb cégeinek első számú vezetői, WalMarttól és Cerreforutól a Nestléig, Coca-Coláig, valamint tekintélyes szakértők három napon át arról beszéltek, hogyan lehet a gazdasági környezet viharos változásai közepette eredményesen kereskedni a jövőben is.

A kongresszus zárásaként a program-bizottság elnöke, Klaus Dohle, a német Dohle kereskedelmi csoport vezérigazgatója foglalta össze a négy nap eseményeit. Többek között elmondta:

– Szervezetünk, a The Consumer Foods Forum 70 országban működő 650 tagvállalata minden tevékenységének középpontjában a fogyasztó áll. A globális fogyasztó, aki nagyon gyorsan fejlődik, elvárásai pedig újra és újra átalakulnak.


Bejelentette, hogy a piaci körülmények sokféle, példátlanul gyors változása fontos lépésekre készteti a Forumban tömörülő nagy FMCG vállalatok vezetőit. A Consumer Goods Forum az eredményes üzleti tevékenység fenntarthatósága érdekében felkészül arra az egyeztetésre, amit a világ tizenkilenc legnagyobb gazdaságát és az EU-t magában foglaló G20 szervezet kezdeményezett. Azon kívül együttműködést kezd a Világgazdasági Fórummal.

A kongresszus legérdekesebb, legfontosabb információt a Trade Magazin következő számában megjelenő riportban jelentetjük meg.

Bajai Ernő

Kapcsolódó cikkeink