Plázaépítések a cseheknél és a szlovákoknál

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 18. 00:02

Kivitelezési szakaszba jutott az Aupark bevásárló- és szórakoztató-központ beruházása Kassán. Európa legnagyobb plázaépítője, a holland Multi Development a csehországi Ostravában tervez hatalmas bevásárlóközpontot.

Az Aupark fejlesztője, a szlovák HB Reavis közel 36 ezer négyzetméternyi bruttó bérterületet épít, a komplexumban 160 üzlet lesz. A 93 millió eurós beruházás két éve húzódott az önkormányzat és a fejlesztő közötti vita miatt.
Az Aviata cég is Kassán fejleszt, egy háromszintes üzletközpontot szeretne építeni. A 48,5 millió eurós projekt során 21 700 négyzetméternyi bérterületet hoznak létre, és sétálóövezetet is kialakítanak. A munkákat októberben akarják megkezdeni, az átadást 2012 júniusára tervezik.
Ostravában a Nova Karolina névre keresztelt centrum felépítéséhez közel 100 millió eurós kölcsönt vett fel a Multi Development. A bevásárlóközpontban már nagy területet lekötött az Ahold, a Palace Cinemas, a C&A, a Marks & Spencer, a New Yorker és az Intersport. A 97 ezer négyzetméteres plázát négy ütemben építik, az utolsó átadását 2016-ra tervezik – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink