Pizza, Kávé, Világbéke

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 20. 10:51

Elindult a próbaüzem Miskolc legújabb éttermében. A Pizza, Kávé, Világbéke névre keresztelt belvárosi hely iránt hónapok óta hatalmas az érdeklődés, hiszen az Anyukám mondta tulajdonosai állnak mögötte – írja a portfolio.hu.

Pizza, Kávé, Világbéke (PKV) néven indult ma új önkiszolgáló étterem Miskolc belvárosában. A hivatalos Facebook-oldal tájékoztatása szerint néhány napig még a próbaüzemben működnek, de már kaphatóak a termékek.


A pizzéria híre fél éve bukkant fel a magyar gasztronómiai szaksajtóban, mivel a helyet az Anyukám mondta étterem alapítói, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd nyitották. Az encsi étterem országosan ismert, a Gault&Millau étteremkalauz legutóbbi kiadása 17 ponttal és két szakácssapkával értékelte, a Dining Guide a legjobb vidéki étteremnek választotta.

A miskolci önkiszolgáló elsősorban a minőségi pizzákra fókuszál majd. Dudás Szabolcs nemrég egy interjúban elmondta, hogy római típusú pizzát árulnak majd Miskolcon, a legtöbb alapanyagot és a kemencét is Olaszországból hozták, a pizzatészta tesztelése hónapokat vett igénybe.

A PKV-ban egy szelet pizza 450-650 forintba kerül, a borválaszték elsősorban a Tokaji borvidéket célozza, kávéból pedig az encsi étteremben megszokott, világszerte csak nagyon kevés helyen elérhető Gianni Frasi Giamaica olasz kávéja kapható. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink