Pizza, Kávé, Világbéke
Elindult a próbaüzem Miskolc legújabb éttermében. A Pizza, Kávé, Világbéke névre keresztelt belvárosi hely iránt hónapok óta hatalmas az érdeklődés, hiszen az Anyukám mondta tulajdonosai állnak mögötte – írja a portfolio.hu.
Pizza, Kávé, Világbéke (PKV) néven indult ma új önkiszolgáló étterem Miskolc belvárosában. A hivatalos Facebook-oldal tájékoztatása szerint néhány napig még a próbaüzemben működnek, de már kaphatóak a termékek.
A pizzéria híre fél éve bukkant fel a magyar gasztronómiai szaksajtóban, mivel a helyet az Anyukám mondta étterem alapítói, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd nyitották. Az encsi étterem országosan ismert, a Gault&Millau étteremkalauz legutóbbi kiadása 17 ponttal és két szakácssapkával értékelte, a Dining Guide a legjobb vidéki étteremnek választotta.
A miskolci önkiszolgáló elsősorban a minőségi pizzákra fókuszál majd. Dudás Szabolcs nemrég egy interjúban elmondta, hogy római típusú pizzát árulnak majd Miskolcon, a legtöbb alapanyagot és a kemencét is Olaszországból hozták, a pizzatészta tesztelése hónapokat vett igénybe.
A PKV-ban egy szelet pizza 450-650 forintba kerül, a borválaszték elsősorban a Tokaji borvidéket célozza, kávéból pedig az encsi étteremben megszokott, világszerte csak nagyon kevés helyen elérhető Gianni Frasi Giamaica olasz kávéja kapható. (portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Adattudományi módszerekkel és az AI segítségével azonosít a Nestlé a „klímarezisztens kávécserjéket”
A Nestlé szakértői azt vizsgálják, hogy a fejlett adattudomány és…
Tovább olvasom >Új kávépörkölő üzem és oktatóstúdió nyílt Budaörsön
Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >