Pizza a sztárséfektől

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 15. 00:00

A legnevesebb francia szakácsok a gyorséttermi piac meghódítására készülnek. A Michelin-csillagos séfek tervei közt például pizza-házhozszállítás szerepel.

A gyorséttermek tabutémának számítottak eddig a csúcsgasztronómia művelőinek körében. Most azonban a legnevesebb francia szakácsok fast food éttermekhez szerződve próbálnak meg szembeszállni az előítéletekkel.
Az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-lánc most négy Michelin-csillagos séfet kért fel arra, hogy kreáljanak számukra különleges pizzákat. A La Boîte à Pizza (Franciaország második legnagyobb házhoz szállítója) számára mindegyik séf 2-2 pizzát kreál, így frissítik fel eddigi étlapjukat.
A nemzetközi hírű szakácsok olyan szokatlan alapanyagokat használtak fel pizzáikhoz, mint például a karamell, a dió, vagy a gorgonzola. Az első speciális pizzát egy hete kezdték el forgalmazni, megalkotója pedig az a Mauro Colagreco, akit a neves GaultMillau magazin 2009-ben az év szakácsának választott.
A neves séf elmondása szerint nagy élvezettel vágott neki a feladatnak, hiszen ő maga is olasz felmenőkkel büszkélkedhet. "Nem hinném, hogy olyan munka lenne ez, amit mindig szívesen csinálnék, de egyszeri alkalomként igazán élvezetes volt" -mondta. "Az igazság az – tette hozzá-, hogy a gyorséttermek is folyamatosan változnak, manapság a minőségi ételek is egyre több ember számára elérhetőek."
A La Boîte à Pizza reményei szerint naponta 2 ezer pizzas des grands chef-et értékesítenek majd: ez a szám elsősorban annak tükrében tűnhet reálisnak, hogy a pizzaláncnak 136 étterme van Franciaországban – írja a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink