Piros pont a Dolce Gustonak

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 02. 00:00

60 országból 12 ezer nevezés érkezett a világ legnagyobb design versenyére, a red dot díjra, melyen konyhai eszközök kategóriában ismerték el a kerek idomaival hódító NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávéfőző rendszer CircoloTM elnevezésű gépét.

A különleges formájú kávéfőzőt idén áprilisban az IF Design (International Forum Design Awards) zsűrije is kitüntette ugyanebben a kategóriában.
A NESCAFÉ® Dolce Gusto® CircoloTM kávéfőző a NESCAFÉ® és a Krups közös alkotása. A zsűri szerint a tervező, Pierre Struzka egy olyan gépet alkotott, melynek szokatlan kontúrja és organikus vonalai azonnal megragadják a tekintetet. Kerek formájának, színvilágának köszönhetően nem csak a konyhában, de a lakás bármely más helyiségében is jól mutat.
Az 1955-ben alapított red dot design díjat minden évben azoknak a tervezőknek ítélik oda, akik alkotásukkal nem csupán a minőséget képviselik, de termékeikkel új trendet is teremtenek. A rangos formatervezési szakemberekből álló nemzetközi zsűri a termékeket, tervezőket innovációs szintjük, funkcionalitásuk, ergonómiájuk, tartósságuk, környezeti hatásuk, kezelhetőségük és számos más tulajdonságuk alapján minősíti. 
Kapcsolódó cikkeink