Pincér helyett vasút viszi a sört egy prágai étteremben

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 25. 12:00

A Vytopna nevű étterem vonatai természetesen nem “életnagyságúak”, de nem is túl kicsik, mármint nagyobbak a vasúti terepasztalok modelljeinél. Tehervagonjaikban kényelmesen elfér egymás mellett két korsó sör – hagyományos tányér ugyanakkor nem fér rájuk. Csaknem fél kilométer a vasúti pálya összhossza, mindegyik asztalhoz vezet vakvágány – mármint olyan, amelynek sínpárja nem “megy” tovább. A játékosság ellenére az egész vasúthálózat meglehetősen bonyolult, évek alatt fejlesztették ki a vendéglő tulajdonosai, akik persze eleve imádták a modellvasutazást.

Az étterem belseje leginkább egy hatalmas terepasztalhoz hasonlít, végső soron egy asztalnál ül mindenki, ám külön leágazások vannak a szeparált asztalrészekhez. A vonatok erdős, sziklás vidékeken, alagutakon, tavak feletti hidakon zakatolnak keresztül, hogy elfuvarozzák a vendégeknek innivalójukat. A vendéglőben ugyanis a konyha sem utolsó – a sült kacsától a grillezett lazacon át az ürücombig akad minden -, így a vonatok jelmondata lehetne “Arccal a hasút felé!”.

Az étterem tapasztalatai szerint nem csupán kis- és nagy gyerekek (apukák) élvezik a különleges felszolgálást, hanem a nők körében is népszerű a kisvasútpincér.

A vendéglő vonatközlekedéséről a http://www.vytopna.cz/ honlapon videó is látható. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink