Piacok napja az Erzsébet téren

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 26. 11:07

Újragondolt antik, kézműves, retro és dizájn termékek, valamint bolhapiac is várta az érdeklődőket vasárnap a budapesti Erzsébet téren a Piacok napja rendezvényen, amely a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja.

erzsebet ter

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, a befolyt összeget a Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér melegkonyhai szolgáltatásának kialakítására fordítja – közölték a szervezők az MTI-vel.

A budapesti Erzsébet téren bemutatkozott több már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a Divat Placc by Night magyar tervezők munkáival, az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakkal, míg a Nagy Budapesti Kultúrzsibi bolhapiaccal várja az érdeklődőket. Emellett a Segítő Vásár program keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és dizájntermékeket kínáló civil szervezetek is megjelentek az eseményen, köztük az EB OVO Egyesület is.

A rendezvényt, számos ismert belvárosi piac, – mint például a Divat Placc, az Antik Placc, Ékszer Design Land a Nagy Budapesti KultúrZsibi és a Segítő Vásár – közreműködésével szervezte az alapítvány.

Az eseményt utcazene is kísérte, melyet az alapítvány biztosít integrált zenekarával, a Nemadomfel Együttessel.

Mint írják, a Piacok napja esemény része a korábban indult Kezdjetek szeretni elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősítését. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink