Pezsgett a levegő Kékkúton

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 06. 00:05

Közel kétszáz, általános iskolás diák tanulhatott a természetes vizek védelméről és az egészséges hidratációról a Víz Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen, április 2-án Kékkúton.

A „Gondoskodás a vízről” fesztiválon interaktív játékokon keresztül juthattak a 8-12 éves gyermekek vízzel kapcsolatos ismeretekhez. A helyi iskoláknak szóló programot a Kékkúti Ásványvíz Zrt. szervezte, együttműködésben a világ egyik vezető víz-oktatási programjával, a Project WET-tel.
A Víz Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen hat látványos játékban vettek részt a Veszprém megyei általános iskolás tanulók. A Project WET-tel együtt olyan játékos tevékenységeket választott ki a piacvezető ásványvíz palackozó, amelyek felhívják a figyelmet a víz fontosságára és az ember egészséges vízszükségletére. A diákok többek között a föld édesvíz- és ivóvízkészleteiről, az élőlények víz szükségletéről, a vízkörforgásról és a víz születéséről tanultak. A rendezvényen a vizes foglalkozások mellett a gyerekek egy kisebb vihart is megidéztek: tapssal, csettintéssel, dobogással keltették életre a vihar és az eső hangjait.
Az 1984-ben létrehozott amerikai Project WET alapítvány által fejlesztett és működtetett módszertant közel 400 ezer pedagógus és oktató használja a világon. A világ egyik legelterjedtebb víztudományi oktatási programja mára közel 25 millió gyermekhez jutott el. 1992 óta a Project WET egyik főtámogatója a Nestlé Waters, ezen kívül olyan tekintélyes nemzetközi szervezetekkel működik együtt – többek között – mint az UNESCO vagy az UNICEF.
Kapcsolódó cikkeink