Petőfi kedvenc csuszájával és “szaladgálós rétessel” készül Lázár Chef az Országos Rétesfesztiválra Kiskőrösön
A helyi konyha klasszikus és különleges ízeit és a hagyományos kiskőrösi szlovák rétes elkészítésének titkait május 22-én vasárnap az Országos Rétesfesztiválon ismerheti meg a közönség, ahol közel 2000 szelet rétes fog kisülni. A fesztiválon induló rétessütő csapatok a hagyományos ízek mellett olyan különlegességekkel is készülnek, mint a borzselés, az epres-rebarbarás vagy a juhtúrós-medvehagymás töltelékek.

Lázár Chef
Lázár Chef már szinte hazajár Petőfi szülővárosába a kiskőrösi Országos Rétesfesztiválra. Idén a Petőfi 200 emlékév ünnepi eseményeihez igazodva a zsűrizésen túl egyéb aktivitásokkal is hozzájárul az egyedülálló gasztronómiai fesztivál, Kiskőrös helyi kultúrája és a Petőfi kultusz népszerűsítéséhez. 2022. május 21-én a Szlovák Lakodalmas napján a Lakodalmas étkek főzőversenyén zsűri elnökként kezdi meg tevékenységét, majd Petőfi kedvenc túrós csuszáját készíti el a Chef által újragondolva. Május 22-én pedig Lázár Chef és egy kiskőrösi viseletbe öltözött asszony úgynevezett hagyományos „szaladgálós” rétest készít majd a város főterén.
„Kiskőrösre mintha már haza járnék! Minden második ember ismerős, minden harmadik ember barát. Az elmúlt években sokszor részt vettem már a Kiskőrösi Rétesfesztiválon. Általában a zsűrizésben veszek részt, de idén egy kis látványfőzéssel is készülök. Tervem még az is, hogy a Lázár Chef YouTube csatornámon receptvideó formájában bemutassam Kiskőröst, a legfinomabb réteseit és réteskészítőit” – nyilatkozta Lázár Chef.
Kapcsolódó cikkeink
A Kincsem Parkban debütál Lázár Chef pizza truckja
A hétvégén ismét kipördülnek a kerekek és indul az év…
Tovább olvasom >Best Art Design díjat nyert a magyar csapat a bemutatott pizzáikkal.
36 nemzet, 700 indulója között, pizza duó kategóriában 7. helyen…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >