A tökéletes csésze kávé
Egy városban, ahol 15-20 dollárba kerülhet egy „közönséges” koktél, elvben nem lehetne meglepő egy 18 dolláros kávé, de a brooklyni Extraction Lab kávézóban az ennyibe, azaz csészénként közel 5500 forintnyi dollárba kerülő ital árát még a New York-iak is nehezen emésztik meg – kategóriájában ez a legdrágább az USA-ban. Nemcsak azért kerül sokba, mert alapanyaga a különleges etióp Gesha ültetvényről származó organikus fairtrade termék (80 ezer ft/kg), hanem mert négymillió forintba kerülnek a speciális kávéfőzők, amelyekkel készítik őket, ráadásul a baristák maguk az azokat tervező mérnökök.
A kávé harmadik hullámának nevezett jelenség velejárója a tökéletes csésze kávé keresése, aminek feltétele egyrészt a kitűnő kávébab, másrészt a hibátlan előállítás. A Steampunk nevet viselő, applikációvezérelt kávégép lehetőséget ad kezelőinek az ital optimális elkészítésére: a vízhőmérséklet, a „főzési” idő és a többi döntő részlet meghatározására, és emellett teakészítésre is alkalmas. Ami vonzó plusz lehet a rajongók számára: szó szerint minden folyamat a vendég szeme előtt zajlik. //
Kapcsolódó cikkeink
Robbanás előtt a kávé és a tea ára
A reggeli kávé vagy a délutáni tea nem csupán ízlés…
Tovább olvasom >Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >Fúziót fontolgat a Lavazza és a Dallmayr– európai kávéóriás jöhet létre
Az olasz Lavazza kávékonszern egyesülést fontolgat a német Dallmayr vállalattal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >