A tökéletes csésze kávé
Egy városban, ahol 15-20 dollárba kerülhet egy „közönséges” koktél, elvben nem lehetne meglepő egy 18 dolláros kávé, de a brooklyni Extraction Lab kávézóban az ennyibe, azaz csészénként közel 5500 forintnyi dollárba kerülő ital árát még a New York-iak is nehezen emésztik meg – kategóriájában ez a legdrágább az USA-ban. Nemcsak azért kerül sokba, mert alapanyaga a különleges etióp Gesha ültetvényről származó organikus fairtrade termék (80 ezer ft/kg), hanem mert négymillió forintba kerülnek a speciális kávéfőzők, amelyekkel készítik őket, ráadásul a baristák maguk az azokat tervező mérnökök.
A kávé harmadik hullámának nevezett jelenség velejárója a tökéletes csésze kávé keresése, aminek feltétele egyrészt a kitűnő kávébab, másrészt a hibátlan előállítás. A Steampunk nevet viselő, applikációvezérelt kávégép lehetőséget ad kezelőinek az ital optimális elkészítésére: a vízhőmérséklet, a „főzési” idő és a többi döntő részlet meghatározására, és emellett teakészítésre is alkalmas. Ami vonzó plusz lehet a rajongók számára: szó szerint minden folyamat a vendég szeme előtt zajlik. //
Kapcsolódó cikkeink
Tovább nőtt a fair trade Németországban
A németországi fair trade forgalom 2024-ben 11%-kal, 2,6 milliárd euróra…
Tovább olvasom >Új festmények a Mizo Art Coffee csomagolásain
A Mizo Coffee Selection idén nyáron ismét újraértelmezi a kávézás…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >