Pénz és Erzsébet-utalvány a leggyakoribb év végi jutalom

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 27. 10:32

Pénzt és Erzsébet-utalványt adnak a legtöbbször év végi jutalomként dolgozóiknak a munkáltatók – derül ki az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. és a Devise Hungary együttműködésében készült országos kutatásból.

Erzsébet utalvány

A felmérést ismertető szombati közleményből az is kiderül, hogy a megkérdezett 1206 munkáltató négyötöde átlagos vagy jó évet zárt az idén, de nem mindegyiküknél részesülnek jutalomban a dolgozók. A kutatás résztvevői közel 351 ezer embert foglalkoztatnak a versenyszférában, a közszférában és a nonprofit szektorban.

Az adatok alapján elsősorban pénzt adnak a gazdasági társaságok és a különféle intézmények a karácsonyi időszakban. A válaszadók 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy dolgozói biztosan számíthatnak pénzbeli jutalomra, további 15 százalékuk tervbe vette azt a kérdőív kitöltésének időpontjában.

A mindössze három éve bevezetett Erzsébet-utalvány a második leggyakoribb év végi jutalmazási mód. A megkérdezettek 19 százaléka él ezzel a lehetőséggel, és további 11 százalék tervbe vette azt. Természetbeni juttatást a munkáltatók 11 százaléka ad év végén, további öt százalék nyilatkozott úgy, hogy tervez ilyen fajta jutalmat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink