Péntektől működnek a visszaváltó automaták az Aldiban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 01. 12:31

Péntektől kezdve az ország százhetvenkét Aldi-áruházában üzemelnek a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) visszaváltó automatái, amelyek az egyszer használatos PET, fém és üveg italos palackok gyűjtését szolgálják. Azok a palackok kerülhetnek a gépekbe, amelyeket eredetileg visszaváltási díjjal értékesítettek.

A visszaválthatóságot a boltok polcain elhelyezett ártáblák is külön jelezik. Az automatákba bedobott palackokat a gépek összezúzzák, majd a MOHU vállalja a szállítást és a belőlük nyert alapanyag szétválogatását, hogy azt újra felhasználhassa.

Az Aldi-ban kezdetben az Aqua+ saját márkás üdítőitalok palackjai visszaválthatók. Palackonként 50 forint jár vissza, amit a vásárlók helyben beváltható kuponok formájában kapnak meg. Az összeget azonban jótékony célra is felhasználhatják, és várhatóan áprilistól már bankszámlájukra is átutaltathatják majd.

A MOHU visszaváltó automatái február elején már ezerhatszáz üzletben működtek, azonban kihasználatlanok maradtak, mivel az italgyártóknak június végéig lehetőségük van a betétdíjas csomagolásra való átállásra. A vállalat reményei szerint az Aldi együttműködése révén a palackvisszaváltás új lendületet kap, és a fogyasztók számára is vonzó lehetőséget kínál az újrahasznosításra.

Kapcsolódó cikkeink