Pénteken jelölhet utoljára, kik legyenek az idei Gundel-díj várományosai
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2021-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj megpályázására, illetve jelölésre.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/07/GUNDELDIJ_GALA_2017_034.jpg)
A vendéglátó szakma Kossuth-díja
A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát a honlapunkon olvashatják.)
Eddigi díjazottak:
Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
Csapody Balázs – 2017.
Rosenstein Tibor – 2018.
Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról (www.mvi.hu) letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az info@mvi.hu vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.
A benyújtási határideje: 2021. szeptember 10. (péntek) éjfél
A Kitüntetési Bizottság 19 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:
Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
Magyar Éttermi Szövetség,
Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egy képviselője,
a Gundel család egy képviselője,
a Gundel Étterem,
a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.
Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján 2021. szeptember 23-án szerdán 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.
További felvilágosítás: info@mvi.hu e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhető.
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >