Pénteken adják át a Borászok Borásza díjat
Két tokaji, két balatoni és egy villányi borász került be a Borászok Borásza díj döntőjébe, az elismerést április 20-án adják át – mondta Rókusfalvy Pál, a díj alapítója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Ez a díj abban különbözik a többitől, hogy a borászok maguk dönthetik el, hogy kit tartanak a legjobbnak a mezőnyben – tette hozzá.
Amikor egy borszakújságíró, borakadémikus vagy sommelier választja ki a legjobb borászt, akkor a bort értékeli, a végterméket veszi alapul, amikor a borászok maguk között döntenek, figyelembe veszik, hogy a jelölt milyen birtokfilozófiát képvisel, mekkora hatást gyakorol társaira, mi a koncepciója – fogalmazott.
Hozzátette, hogy a bevett gyakorlat szerint a korábbi évek nyertesei 50 borászt jelölnek a díjra, akik kétkörös szavazással választják ki a győztest.
Emellett minden évben nemzetközi szinten keresik azokat az embereket, akik sokat tettek a magyar borért, a legkiemelkedőbb munkát pedig a Borászok Barátja díjjal jutalmazzák az áprilisi gálán – fűzte hozzá Rókusfalvy Pál. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti…
Tovább olvasom >lyen az élet női sommelierként
Mi szükséges ahhoz, hogy valakiből sikeres sommelier legyen? Vajon nőként…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt az FHA Szingapúr, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján
Több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg…
Tovább olvasom >„Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat: Infláción innen és túl
A „Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat alcíme idén „Infláción innen…
Tovább olvasom >A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >