Pénteken adják át a Borászok Borásza díjat
Két tokaji, két balatoni és egy villányi borász került be a Borászok Borásza díj döntőjébe, az elismerést április 20-án adják át – mondta Rókusfalvy Pál, a díj alapítója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Ez a díj abban különbözik a többitől, hogy a borászok maguk dönthetik el, hogy kit tartanak a legjobbnak a mezőnyben – tette hozzá.
Amikor egy borszakújságíró, borakadémikus vagy sommelier választja ki a legjobb borászt, akkor a bort értékeli, a végterméket veszi alapul, amikor a borászok maguk között döntenek, figyelembe veszik, hogy a jelölt milyen birtokfilozófiát képvisel, mekkora hatást gyakorol társaira, mi a koncepciója – fogalmazott.
Hozzátette, hogy a bevett gyakorlat szerint a korábbi évek nyertesei 50 borászt jelölnek a díjra, akik kétkörös szavazással választják ki a győztest.
Emellett minden évben nemzetközi szinten keresik azokat az embereket, akik sokat tettek a magyar borért, a legkiemelkedőbb munkát pedig a Borászok Barátja díjjal jutalmazzák az áprilisi gálán – fűzte hozzá Rókusfalvy Pál. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Világot átívelő borászati összefogás – bemutatjuk a The Global AVA nemzetközi szervezetet
A kaliforniai Livermore-völgyi Borászati Közösség 2025. február 26-án bejelentette a…
Tovább olvasom >Borpiaci változások: csökkenő fogyasztás, kihívások és lehetőségek
Az elmúlt években jelentős átalakulás zajlott a hazai és nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >