Pénteken adják át a Borászok Borásza díjat
Két tokaji, két balatoni és egy villányi borász került be a Borászok Borásza díj döntőjébe, az elismerést április 20-án adják át – mondta Rókusfalvy Pál, a díj alapítója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Ez a díj abban különbözik a többitől, hogy a borászok maguk dönthetik el, hogy kit tartanak a legjobbnak a mezőnyben – tette hozzá.
Amikor egy borszakújságíró, borakadémikus vagy sommelier választja ki a legjobb borászt, akkor a bort értékeli, a végterméket veszi alapul, amikor a borászok maguk között döntenek, figyelembe veszik, hogy a jelölt milyen birtokfilozófiát képvisel, mekkora hatást gyakorol társaira, mi a koncepciója – fogalmazott.
Hozzátette, hogy a bevett gyakorlat szerint a korábbi évek nyertesei 50 borászt jelölnek a díjra, akik kétkörös szavazással választják ki a győztest.
Emellett minden évben nemzetközi szinten keresik azokat az embereket, akik sokat tettek a magyar borért, a legkiemelkedőbb munkát pedig a Borászok Barátja díjjal jutalmazzák az áprilisi gálán – fűzte hozzá Rókusfalvy Pál. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Alumíniumpalackos bort vezet be a brit Aldi
Április 14-től alumíniumpalackos saját márkás borral bővül az Aldi kínálata…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Elindult a Green Awards 2025
Elstartolt Magyarország legrangosabb fenntarthatósági pályázata, a Green Awards, a Portfolió…
Tovább olvasom >