150 munkahelyet teremt a Penny Market közel 9 milliárdból épült új veszprémi logisztikai központja

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 17. 11:18

2017. október 17-én átadták a Penny Market Magyarország új veszprémi logisztikai központját. A létesítmény 10 hektáron, közel 9 milliárd forintból valósult meg. A régióban ez 150 új munkahelyet teremt. Az új logisztikai központ 60 üzlet áruellátásában működik majd közre, így lerövidül a szállítási idő, és a fenntarthatóság jegyében a károsanyag-kibocsátás is csökken.

Mostantól még gyorsabban és egyszerűbben jut el az áru a Penny Market hazai üzleteibe. A Magyarországon már több mint 20 éve működő diszkontlánc idén nyitotta meg 208. üzletét itthon, október 17-én pedig hivatalosan is átadták új veszprémi logisztikai központjukat. A beruházás 2016 októberében indult el a város peremén található Sepsiszentgyörgy utcában. A Penny a közel 9 milliárd Forintból megvalósult új központja 150 munkahelyet teremt. Ez nem csupán a vállalat működésében nyit új korszakot, de erősíti a hazai gazdaságot, és növeli Veszprém vonzerejét is.
„26.500 négyzetméternyi raktárterületet kínáló harmadik logisztikai központunk most már lehetővé teszi számunkra azt, hogy Veszprémből optimálisan ellássuk nyugat-magyarországi üzleteinket. Ezzel a beruházással erősítjük a Penny Market diszkontláncot és a veszprémi régiót, mert hozzájárulunk a foglalkoztatás növeléséhez. A hazai gazdaság támogatása és a magyar termékek értékesítésének elősegítése az üzleteinkben két olyan fontos cél, amelyet új veszprémi raktárunkkal a jövőben is eredményesen tudunk teljesíteni” – hangsúlyozta Jens-Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezetője.
A munkahelyteremtés mellett az új központ egyik legnagyobb előnye, hogy a diszkontlánc mostantól rövidebb idő alatt juttathatja el az itt tárolt élelmiszert, különös tekintettel a friss termékekre, mint a zöldség és gyümölcs, a környező települések áruházaiba. Ez amellett, hogy a szállítási idő megrövidülése miatt kisebb károsanyag-kibocsátást eredményez, a szolgáltatás minőségének javulásához is hozzájárul.
„A Penny Market sikere a kezdetek óta a magas minőségben rejlik. Nemcsak kiváló termékeket kínálunk, amit a beszállítóinkkal ápolt kiemelkedően jó kapcsolatunk tesz lehetővé, de elkötelezettek vagyunk a folyamatos fejlődés iránt is. Új logisztikai központunk megnyitása működésünk továbbfejlesztését, míg a profi szakembereket kinevelő duális képzésünk a hozzáértő munkaerőt biztosítja számunkra” – fogalmazott Silke Janz logisztikáért és pénzügyekért felelős ügyvezető.
A megnyitón Veszprém polgármestere, Porga Gyula elismerően nyilatkozott a beruházásról: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Penny Market úgy döntött, nálunk nyitja meg új logisztikai központját. A veszprémi önkormányzattal folyamatosan azon dolgozunk, hogy erősítsük a város gazdasági versenyképességét, Észak-Dunántúlon betöltött stratégiai szerepét, valamint továbbfejlesszük infrastruktúráját, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg a hasonló befektetéseknek. Bízunk benne, hogy ez egy jól működő partnerség kezdete”.

Kapcsolódó cikkeink