„Pegazus 2009 Díjazott” lett a veszprémi Lapterjesztő Kft.

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 00:00

Második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások rangos elismerését. Az eseményre Budapesten a Lánchíd Palotában megrendezett exkluzív gálán került sor.

Két kategóriában díjazták a kimagasló növekedést mutató magyar vállalatokat. A díj adományozói – az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő; az Ernst & Young könyvvizsgáló, üzleti tanácsadási szolgáltató és ügyvédi irodája: a White & Case, valamint a Dun & Bradstreet vezető üzleti információszolgáltató – a presztízsértékű díj átadásával fejezték ki elismerésüket azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek a mai gazdasági környezetben is átlag feletti teljesítményt nyújtottak.  Idén a „Feltörekvő” kategóriában azok a hazai vállalatok szerepeltek, melyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott. A közép-magyarországi régió legjobbjának a Kristály 99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft-t találta a zsűri. Ez a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61%-os árbevétel növekedést ért el 2006 és 2008 között. A Közép-Magyarországi Régióban közvetlenül utána az országos hatókörű Lapterjesztő Kft. következett.
A Pegazus Díjat odaítélő bírálók indoklásukban kiemelték: „a Lapterjesztő Kft. jelenleg Magyarország  postaládáinak 96%-át éri el saját lapterjesztői hálózatával. Ráadásul a vállalat 2006 és 2008 között évente átlagosan 55%-os árbevétel-növekedést ért el. Idén májustól a franchise rendszernek köszönhetően további fejlődésük várható.”

Kapcsolódó cikkeink