Pecsétes PL-termékek az olasz Lidl diszkontokban
A Lidl Italia új FDAI-vonala a Filiera Agricola Italianával, az olasz mezőgazdasági lánccal való együttműködés eredménye. Minden termék az „FDAI – Firmato dai agricoltori italiani” pecsétjét hordozza, ami azt jelenti, hogy az elsődleges nyersanyagok száz százalékban olasz eredetűek és nyomon követhetőek. A pecsét garantálja a szociális védelmet, azaz az értéklánc mentén történő méltányos elosztást, tiszteletben tartva a dolgozók, a fogyasztók és minden érintett szereplő jogait.
A referenciák közé tartoznak a Carnaroli IGP rizs, lucaniai búzatészta, az IGP toszkán olaj és a kalabriai citrusfélékből készült gyümölcslé, melyeket a minőség és az átláthatóság szempontjából is magas színvonalúra emeltek. A termékcsaládot több mint 600 kiemelt Lidl üzletben fogják forgalmazni Olaszországban május 3-tól, korlátozott kiadásban.
A kezdeményezés része a kiskereskedő elkötelezettségének növelése a fenntarthatóság és a helyi termékek irányába, átlátható ellátási lánc alapján, erős etikai elvekkel. A Lidl Italia több mint 2000 terméket kínál, melyek 80 százalékát Olaszországban gyártják.
Kapcsolódó cikkeink
Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >A Lidl sikerének titka: így vált fapados diszkontból piacvezetővé az áruházlánc
A Lidl Magyarország 20 éves születésnapja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón ismertette…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >