Pecsétes PL-termékek az olasz Lidl diszkontokban

Szerző: jungandrea Dátum: 2018. 04. 18. 07:45

A Lidl Italia új FDAI-­vonala a Filiera Agricola Italianával, az olasz mezőgazdasági lánccal való együttműködés eredménye. Minden termék az „FDAI – Firmato dai agricoltori italiani” pecsétjét hordozza, ami azt jelenti, hogy az elsődleges nyersanyagok száz százalékban olasz eredetűek és nyomon követhetőek. A pecsét garantálja a szociális védelmet, azaz az értéklánc mentén történő méltányos elosztást, tiszteletben tartva a dolgozók, a fogyasztók és minden érintett szereplő jogait.

A referenciák közé tartoznak a Carnaroli IGP rizs, lucaniai búzatészta, az IGP toszkán olaj és a kalabriai citrusfélékből készült gyümölcslé, melyeket a minőség és az átláthatóság szempontjából is magas színvonalúra emeltek. A termékcsaládot több mint 600 kiemelt Lidl üzletben fogják forgalmazni Olaszországban május 3-tól, korlátozott kiadásban.

A kezdeményezés része a kiskereskedő elkötelezettségének növelése a fenntarthatóság és a helyi termékek irányába, átlátható ellátási lánc alapján, erős etikai elvekkel. A Lidl Italia több mint 2000 terméket kínál, melyek 80 százalékát Olaszországban gyártják.

 

Kapcsolódó cikkeink