Pécs a turisztikai TOP 20-ban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 18. 00:04

A világ 20 legjobb turisztikai úti célja közé sorolta Pécset az osztrák Gewinn Magazin, mely Ausztria legjelentősebb tesztmagazinjának számít.

A februári számban Pécset – mint Európa egyik idei kulturális fővárosát – együtt említik a labdarúgó világbajnokság dél-afrikai helyszíneivel, a Hawaii-szigetekkel, vagy Abu Dhabival – közölte Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketing igazgatója az MTI-vel.
Az osztrák magazin a szakújságírók véleménye alapján minden évben összeállítja a látogatásra legérdemesebbnek tartott úti célok listáját. Az idén Péccsel Magyarország is felkerült a legkurrensebb turisztikai ajánlatokat tartalmazó előkelő listára, és a cikk olvasóit pécsi szállás- és programlehetőségekről is informálják.
Hegyi Zsuzsa elmondta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. kampányai eredményeként is élénk médiaérdeklődés övezi a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektet Ausztriában. Az év első két hónapjában meghatározó osztrák napilapokban jelentek meg színes, turistacsalogató összeállítások a baranyai megyeszékhelyről.
Az osztrák turisztikai szakma egyik maghatározó magazinja, a Bus&Hotel a címlapján foglalkozik Péccsel a 2010 első negyedévi számában. A pécsi EKF turisztikai népszerűsítése már tavaly nyáron megkezdődött az osztrák piacon, s 2009 utolsó hónapjában a régió szálláshelyein érezhetően bővült az osztrák vendégéjszakák száma.
A Magyar Turizmus Zrt. bécsi irodája a rendkívül erős érdeklődésre alapozva felfelé – mintegy 5-6 ezerre – módosította marketingtervében az idei évben a dél-dunántúli régió szálláshelyein a pótlólagos osztrák vendégéjszaka növekedésre vonatkozó becslését. Hegyi Zsuzsa kitért rá, hogy Pécs tavaly 125 ezer turistát látott vendégül hivatalosan, a vendégéjszakák száma pedig 240 ezer volt. Idén e téren 30 százalékos növekedést remélnek – írja az mfor.hu.

Kapcsolódó cikkeink