Partneri elismerések a Henkelnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 09. 00:00

A fenntarthatóság iránti elkötelezettség alapvető része a Henkel vállalati filozófiájának. Ha pedig ezt az ipari- és viszonteladói ügyfelek is elismerik, az legalább olyan fontos, mint amennyire örömteli – tartalmazza a Henkel közleménye.

2009-ben, mely a Henkelnél „A vevők éve” volt, jelentős nemzetközi üzleti partnerek három alkalommal is díjazták a vállalatot.
A Henkel már azelőtt is tudatosan figyelembe vette a fenntarthatósági szempontokat, mielőtt ez a téma világszerte felkapottá vált. E törekvéseket a vállalat ipari és viszonteladói partnerei előnyös megközelítésként ismerték el, így 2009-ben a Henkelt fenntarthatósági díjakkal tüntette ki a Walmart, a Kellogg’s és a svájci Coop csoport.
 Walmart Sustainability Award
A Walmart díja azt ismeri el, hogy a beszállítók közül a Henkel járult hozzá leginkább a vállalat fenntarthatósági törekvéseihez. A díj odaítélésekor döntő tényező volt, hogy a Henkel intenzíven részt vett a Walmart Sustainable Value Networks programjában, így kiemelkedő támogatást nyújtott az összetevők és a csomagolás területén.  A Henkel tagja a Walmart közép-amerikai fenntarthatósági tanácsának is. Az Egyesült Államok kereskedelmi óriása a Henkel legnagyobb ügyfele a viszonteladói szektorban.
Kellogg’s Environmental Stewardship Challenge
A Henkel jelentős mértékben hozzájárult a Kellogg’s környezetvédelmi céljainak eléréséhez. Hasonló előnyökkel jártak további fenntarthatósági projektek, melyeket a Henkel ragasztóanyagok területén kezdeményezett.
Coop Natura Preis
A 30 000 svájci frankos pénzdíjjal járó, Coop Natura Preis díjat (a Coop beszállítói díja) a Best Sustainability Promoter kategóriában nyerte el a Henkel. A díjat kétévente ítélik oda annak a személynek vagy szervezetnek, aki a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve jelentős mértékben járul hozzá a svájci kereskedelmi vállalat termékpalettájának bővítéséhez. A Henkel a pénzdíjat arra fordítja, hogy 2010-ben különleges fenntarthatósági projekteket valósítson meg, svájci munkatársak bevonásával.

Kapcsolódó cikkeink