Parragh László szerint elérhető közelségbe került a vasárnapi boltzár

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 09. 14. 14:39

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatokat tett a kormányzatnak, hogy hogyan lehetne segíteni a vállalkozásokat az elszálló energiaárakkal vívott harcukban. A kamara elnöke igazat adott azoknak a hangoknak, amelyek szerint egy esetleges vasárnapi boltzár jó spórolási lehetőség lenne, mint mondta, ennek más országokban már megvan a kultúrája.

Sok bolt dönthet a bezárás mellett vasárnap

Egyre több vállalkozás kerül bajba az emelkedő energiaárak miatt. vannak olyan cégek, amelyeknek megtízszereződött a rezsijük, a szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke szerint a vendéglátóhelyek 30-50 százaléka is lehúzhatja a rolót. Parragh László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta:

Alapvetően most mindenki bajban van, olyan alkalmazkodási kényszer van, amellyel még sosem szembesültünk, de ez nem csak nálunk van így, hanem az egész kontinensen. A legnagyobb bajban a legkisebbek vannak, hiszen az ő tervezőképességük, tőkeerejük nem elegendő arra, hogy hosszú távon túléljenek

– tette hozzá.

Parragh László igazat adott azoknak a hangoknak, amelyek szerint egy esetleges vasárnapi boltzár jó spórolási lehetőség lenne, mint mondta, ennek megvan a kultúrája. Szerinte néha egy vásárlás nálunk családi programmá alakul át, ami nem feltétlenül szerencsés.

Ha megnézzük a nyitvatartásokat, az látszik, ez sok esetben rövidül, sok helyen a világítással spórolnak, mindenki keresi azt a megoldást, amellyel pénzt tud megtakarítani. Hozzátette: az a körülmény, hogy sokat beszélünk az energiaválságról, az már önmagában egy jelentős energiamegtakarítást eredményez egész Európában, de ez kevés ahhoz képest, amilyen léptékben az árak növekednek.

ATV

Kapcsolódó cikkeink