Paradicsomcsipszet hívott vissza a forgalomból a Nébih
Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívta a forgalomból a LOLO tomato veggie snack paradicsomcsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint laboratóriumi vizsgálat mutatta ki, hogy a termék határérték felett tartalmaz kéntartalmú adalékanyagot.
A kéntartalmú adalékanyag a jelölésen nem volt feltüntetve, vagyis a csomagolásra megtévesztő módon került az adalékmentességre utaló „100% natural” (100 százalék természetes), és a „no added preservative” (hozzáadott tartósítószer nélkül) felirat – tették hozzá.
A kén-dioxid és a szulfitok (E 220-228) élelmiszer-adalékanyagok, amelyeket egyebek közt tartósítószerként adnak az élelmiszerekhez. Az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhatnak – hívta fel a figyelmet a Nébih.
A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy a forgalmazó üzletben váltsák vissza a megvásárolt termékeket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih szakemberei
A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös…
Tovább olvasom >Nemzetközi tanúsítványok garantálják a termékek és szolgáltatások magas minőségét a SPAR-nál
Minőségi tanúsítványok garantálják az élelmiszer-biztonságot és a termékminőséget a SPAR…
Tovább olvasom >Az uniós élelmiszerbiztonság miatt aggódik a NAK az import termékek kapcsán
Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Óvatosan, de tudatosan terveznek a hazai vállalkozások – VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés – 2024. I. negyedév
A bizonytalanság továbbra is erősen érezhető a hazai vállalkozások üzleti…
Tovább olvasom >