A Pappas Auto továbbra is a siker útján

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 03. 22. 11:01

A stratégiai beruházások és anyavállalat által diktált strukturális változások nagyban hozzájárultak a Pappas Auto Magyarország Kft. elmúlt évi jelentős forgalom- és árbevétel-növekedéséhez.

A Pappas Auto 38,55 százalékos árbevétel növekedéssel rendkívül eredményes gazdasági évet zárt 2017-ben. Bevétele elérte a 99,5 milliárd forintot. Az értékesített járművek száma 7747, mely 26,5 százalékkal magasabb az előző év forgalmánál. A vállalat ezzel megerősítette piaci pozícióját Magyarország egyik legjelentősebb autókereskedelmi cégcsoportjaként.

A cég fejlődése a Pappas Auto portfóliójába tartozó kilenc autómárka és tizenhárom szervizmárka mindegyikét érintette. Mind a személygépjármű-, mind a haszongépjármű-üzletág profitált a sikerből, de kiemelkedő a szervizszolgáltatások eredményessége is. A legnagyobb, 47,7 százalékos forgalmi növekedést a haszongépjármű-üzletág könyvelhette el, mely 2932 értékesített járművel zárta az elmúlt esztendőt. A Pappas Auto kiemelkedően teljesített a személygépjármű ágazatban is, ahol 16,3 százalékkal növelte forgalmát és a tavalyi évben 4815 gépjárművet értékesített. A szervizelt gépkocsik száma 9,9 százalékkal nőtt 2017-ben, összesen 67350 jármű kereste fel a vállalat márkaszervizeit.
“Rendkívül elégedettek vagyunk a Pappas Auto eredményeivel, melyek azt mutatják, hogy az ügyfeleink magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében végrehajtott beruházásaink, valamint infrastruktúránk korszerűsítését célzó törekvéseink eredményesek és jövőbe mutatóak.” – összegez Pais József ügyvezető igazgató.
A piacra lépése óta eltelt 28 év alatt a társaság jelentős beruházásokat hajtott végre Magyarországon. A Pappas Auto hálózata napjainkban már nyolc, európai színvonalú kiszolgálást biztosító telephellyel rendelkezik Budapest három pontján, Szegeden, Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben és Szigetszentmiklóson, Zalaegerszegen pedig értékesítési partnerén keresztül van jelen. 2017-ben a fő irányvonalat a meglévő telephelyek modernizálása és kibővítése, márkaarculati frissítése, valamint a főváros XI. kerületében a Budaörsi úti prémium minőségű használt járműveket forgalmazó Pappas Outlet megnyitása jelentette.
A Pappas Auto a magyarországi gépjármű kereskedelem meghatározó munkaadója. Dolgozóinak létszáma 2017-ben is tovább emelkedett, elérte az 540 főt.
Reinhard Leutgeb, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, egyúttal a Pappas Holding Fiat Professional, DAF és IVECO márkákért felelős igazgatója így összegez: “A kimagasló üzleti eredmény egyértelműen igazolja a 2017 év elején a Pappas Holdingban végrehajtott strukturális változások megalapozottságát. Beigazolódott, hogy az egyértelmű, márkánkénti felelősök kinevezése és a világos feladatmeghatározás a legjobb megoldás az ügyfelek és az importőrök számára is.”

Kapcsolódó cikkeink