Pálinkával ízesített lazacfilé szeleteket mutatott be a Rézangyal
Közös termékkel jelentkezik Magyarország vezető pálinkamárkája és az egyik legnagyobb hazai tengerihal-importőr, a Hering-Trade Kft. A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé termékcsalád bemutató eseményén a gasztroszakma három ismert személyisége készített inspiráló ünnepi előételeket a hagyományos nemzeti gyümölcspárlatokkal ízesített lazacfilé szeletekből.
A Hering Trade Kft. és a Rézangyal pálinkamárka a Budapesti St. Andrea étteremben három ismert séf – Sipos András (Susu Bar and Restaurant), Bernát Dániel (Rézkakas), és Susánszky Ádám (Zing Burger) – közreműködésével mutatta be új termékcsaládját. A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé szeletek a Skóciában és Írországban nagy népszerűségnek örvendő Whiskey-vel ízesített lazac mintájára, a hagyományos nemzeti gyümölcspárlat és a kedvelt halfajta párosításával jött létre.
A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé szeleteket hagyományos módon hideg füstölési eljárással készítik, azaz az eljárás során a lazacfilé hőmérséklete nem haladhatja meg a 28 °C –ot. A füstöléshez bükkfa forgácsot használnak fel, amelyet a szakemberek kifejezetten a lazac füstöléséhez ajánlanak. Így alakul ki a termékre jellemző karakteres ízvilág.
„A füstölt lazac és a pálinka remek ízpárosítás, különösen, ha az összetevők előkészítése során gondosan megválogatott, minőségi alapanyagokat használunk. A termék, a gyártási eljárások tökéletesítése után, a lehető legjobb ízélményt biztosítja a vásárlóinknak, fogyasztásra kész formában. Izgatottan várjuk, hogy hogyan fogadja a piac a terméket, nagyon szeretnénk, ha a jövőben további ízváltozatokkal is kibővíthetnénk a kínálatot” – mondta el Török Ferenc a Hering-Trade Kft. ügyvezető igazgatója.
A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé szeletek kétféle, barrique törkölypálinka és barrique szilvapálinka ízesítéssel kerülnek forgalomba. A barrique szilva- és törkölypálinka speciális, hordóban érlelt pálinkafajta. A tölgyfából készült hordóba töltött pálinka, a hordóban való legalább féléves érlelés során, kiegészül a fa jellegzetes íz- és illatvilágával. A barrique törkölypálinkában kiválóan előjönnek a „törkölyös”, markáns jegyek, remek párhuzamot alkotva a hordós érlelés adta tompa, kicsit kesernyés ízhatásokkal. Ezzel szemben a barrique szilvapálinka illatában édes fűszerek és gyógynövényes jegyek váltják egymást, amiben leginkább édeskömény, ánizs, pici gyömbér és szegfűszeg érezhető.
„Nagyon örülünk neki, hogy hosszú hónapok munkájának gyümölcsét végre bemutathatjuk a nagyközönségnek. A Rézangyal az egyik első olyan magyar pálinkamárka, amely termékeinek minősége tekintetében képes felvenni a versenyt a nagy nemzetközi alkohol brandekkel. Ennek megfelelően minden olyan partnerrel szívesen dolgozunk együtt, amely – hozzánk hasonlóan – nem ismer kompromisszumokat a minőség területén” – mondta el Haász Dömötör a Rézangyal Kft. marketingvezetője.
A gyártó a termék felhasználását elsődlegesen hidegtálakhoz, előételekhez ajánlja.
A Hering-Trade Kft. év végéig 20.000 eladott termékkel számol.
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >Füstölt, szeletelt baconszalonnát és libamájast hívott vissza a forgalomból az Auchan
Mikrobiológiai szennyeződés és nem jelölt allergén miatt füstölt, szeletelt baconszalonnát…
Tovább olvasom >