Pálinkával ízesített lazacfilé szeleteket mutatott be a Rézangyal
Közös termékkel jelentkezik Magyarország vezető pálinkamárkája és az egyik legnagyobb hazai tengerihal-importőr, a Hering-Trade Kft. A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé termékcsalád bemutató eseményén a gasztroszakma három ismert személyisége készített inspiráló ünnepi előételeket a hagyományos nemzeti gyümölcspárlatokkal ízesített lazacfilé szeletekből.
A Hering Trade Kft. és a Rézangyal pálinkamárka a Budapesti St. Andrea étteremben három ismert séf – Sipos András (Susu Bar and Restaurant), Bernát Dániel (Rézkakas), és Susánszky Ádám (Zing Burger) – közreműködésével mutatta be új termékcsaládját. A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé szeletek a Skóciában és Írországban nagy népszerűségnek örvendő Whiskey-vel ízesített lazac mintájára, a hagyományos nemzeti gyümölcspárlat és a kedvelt halfajta párosításával jött létre.
A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé szeleteket hagyományos módon hideg füstölési eljárással készítik, azaz az eljárás során a lazacfilé hőmérséklete nem haladhatja meg a 28 °C –ot. A füstöléshez bükkfa forgácsot használnak fel, amelyet a szakemberek kifejezetten a lazac füstöléséhez ajánlanak. Így alakul ki a termékre jellemző karakteres ízvilág.
„A füstölt lazac és a pálinka remek ízpárosítás, különösen, ha az összetevők előkészítése során gondosan megválogatott, minőségi alapanyagokat használunk. A termék, a gyártási eljárások tökéletesítése után, a lehető legjobb ízélményt biztosítja a vásárlóinknak, fogyasztásra kész formában. Izgatottan várjuk, hogy hogyan fogadja a piac a terméket, nagyon szeretnénk, ha a jövőben további ízváltozatokkal is kibővíthetnénk a kínálatot” – mondta el Török Ferenc a Hering-Trade Kft. ügyvezető igazgatója.
A Royal Rézangyal füstölt lazacfilé szeletek kétféle, barrique törkölypálinka és barrique szilvapálinka ízesítéssel kerülnek forgalomba. A barrique szilva- és törkölypálinka speciális, hordóban érlelt pálinkafajta. A tölgyfából készült hordóba töltött pálinka, a hordóban való legalább féléves érlelés során, kiegészül a fa jellegzetes íz- és illatvilágával. A barrique törkölypálinkában kiválóan előjönnek a „törkölyös”, markáns jegyek, remek párhuzamot alkotva a hordós érlelés adta tompa, kicsit kesernyés ízhatásokkal. Ezzel szemben a barrique szilvapálinka illatában édes fűszerek és gyógynövényes jegyek váltják egymást, amiben leginkább édeskömény, ánizs, pici gyömbér és szegfűszeg érezhető.
„Nagyon örülünk neki, hogy hosszú hónapok munkájának gyümölcsét végre bemutathatjuk a nagyközönségnek. A Rézangyal az egyik első olyan magyar pálinkamárka, amely termékeinek minősége tekintetében képes felvenni a versenyt a nagy nemzetközi alkohol brandekkel. Ennek megfelelően minden olyan partnerrel szívesen dolgozunk együtt, amely – hozzánk hasonlóan – nem ismer kompromisszumokat a minőség területén” – mondta el Haász Dömötör a Rézangyal Kft. marketingvezetője.
A gyártó a termék felhasználását elsődlegesen hidegtálakhoz, előételekhez ajánlja.
A Hering-Trade Kft. év végéig 20.000 eladott termékkel számol.
Kapcsolódó cikkeink
A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tizenhárom millió forintot gyűjtött együtt a Nestlé és a Tesco a Magyar Élelmiszerbank részére
A Nestlé és a Tesco összefogásával megvalósult, tavaszi jótékonysági kampányban…
Tovább olvasom >Ismét elstartol a fenntartható életmód alapjaira nevelő Etesd az Eszed iskolai kihívás!
A Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos Doboz hiánypótló…
Tovább olvasom >Kihirdették a Lidl élelmiszerhősök verseny nyerteseit
Sikerrel zárult a Lidl Magyarország Élelmiszerhősök versenye, amit az élelmiszer-pazarlás elleni világnap…
Tovább olvasom >