Pálinkák és forró italok fesztiválja Nyíregyházán
Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak.
Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója, a szervezők egyike hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy a vasárnapig tartó rendezvényen tíz híres pálinkafőzde képviselteti magát az ország különböző részeiből, és mintegy 100 féle gyümölcspárlatot mutat majd be. Köztük lesznek a hungarikumként emlegetett nemzetközi hírű pálinkák is, például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három eredetvédett párlata, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka is.
A Pálinkák és forró italok kavalkádja elnevezésű fesztiválon a tél italának tartott, a hidegben melegítő hatással bíró pálinkák mellett a rendezvényen kóstolásra kínálnak forró italokat is, köztük különféle grogokat és puncsokat. Aki pedig nem kedveli a szeszesitalokat, fogyaszthat különleges teákat, forró csokikat és krémleveseket.
Az étvágygerjesztő pálinkákhoz illő ételeket is felszolgálnak, így a pecsenyék ezerféle változatát, különböző ízesítésű kenyérlángosokat, sőt lesz zsíros krumplilángos is, amely egyesek szerint „a legjobban szippantja fel a pálinkát a gyomorban”.
Máthé Csaba kitért arra, hogy az idei télen még egy „pálinkásrendezvényt” tartanak Nyíregyházán: december 7-én a hagyományos Luca-napi pálinkaünnepet. Hozzá retro fesztivál is kapcsolódik, amelyen a könnyűzenei élet népszerű előadóművészei szórakoztatják majd az érdeklődőket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >