Pálinkák és forró italok fesztiválja Nyíregyházán

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 12. 10:22

Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak.

Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója, a szervezők egyike hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy a vasárnapig tartó rendezvényen tíz híres pálinkafőzde képviselteti magát az ország különböző részeiből, és mintegy 100 féle gyümölcspárlatot mutat majd be. Köztük lesznek a hungarikumként emlegetett nemzetközi hírű pálinkák is, például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három eredetvédett párlata, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka is.

A Pálinkák és forró italok kavalkádja elnevezésű fesztiválon a tél italának tartott, a hidegben melegítő hatással bíró pálinkák mellett a rendezvényen kóstolásra kínálnak forró italokat is, köztük különféle grogokat és puncsokat. Aki pedig nem kedveli a szeszesitalokat, fogyaszthat különleges teákat, forró csokikat és krémleveseket.

Az étvágygerjesztő pálinkákhoz illő ételeket is felszolgálnak, így a pecsenyék ezerféle változatát, különböző ízesítésű kenyérlángosokat, sőt lesz zsíros krumplilángos is, amely egyesek szerint “a legjobban szippantja fel a pálinkát a gyomorban”.

Máthé Csaba kitért arra, hogy az idei télen még egy “pálinkásrendezvényt” tartanak Nyíregyházán: december 7-én a hagyományos Luca-napi pálinkaünnepet. Hozzá retro fesztivál is kapcsolódik, amelyen a könnyűzenei élet népszerű előadóművészei szórakoztatják majd az érdeklődőket. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink