Pálinka konferencia és szakember-találkozó
A pálinka az elmúlt évtizedekben nagy utat járt be. Első számú hungarikumként jelentősége kiemelt, sorsa pedig közös nemzeti felelősségünk. 2012-ben indult el a pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, ami ma is egyedüli felsőfokú képzési forma a kifejezetten pálinkával foglalkozó szakemberek számára. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a pálinka ügyét előre vivő kutatások megszületését támogassa.
A 10 éves évfordulóra szervezett tudományos konferencia célja, hogy azokat az ismereteket, amelyeket a képzésen oktató tanszékek, a képzés hallgatói és a képzéssel szorosan együttműködő szakmai partnerek feltártak, széles körben ismertté, elérhetővé tegyék.
Az egynapos rendezvény a legfrissebb technológiai fejlesztéseket, érzékszervi ismereteket, piaci lehetőségeket és tendenciákat, valamint a pálinka történetének friss kutatásait bemutató plenáris előadásokat, szekcióelőadásokat, kerekasztalbeszélgetést, szakmai bemutatókat és gálavacsorát kínál a résztvevőknek.
A 2022. május 13-án megrendezett esemény helyszíne a Hotel Benczúr (1068 Budapest, Benczúr utca 35.).
További információk és jelentkezés: http://palinkamesterkepzes.hu/palinkakonferencia
Kapcsolódó cikkeink
Latorcai Csaba: a pálinkafőzés a nemzeti kultúra szerves része
A magyar emberek számára a pálinkafőzés szinte szabadságjog, a nemzeti…
Tovább olvasom >Veszélyben a pálinka: a klímaváltozás új gyümölcsöket kényszerít a főzdékbe
A klímaváltozás komoly hatással van a hagyományos pálinka alapanyagokra, ami…
Tovább olvasom >Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás –…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >