Pálinka konferencia és szakember-találkozó

Plenáris előadások,, szekcióelőadások, kerekasztalbeszélgetések
A pálinka az elmúlt évtizedekben nagy utat járt be. Első számú hungarikumként jelentősége kiemelt, sorsa pedig közös nemzeti felelősségünk. 2012-ben indult el a pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, ami ma is egyedüli felsőfokú képzési forma a kifejezetten pálinkával foglalkozó szakemberek számára. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a pálinka ügyét előre vivő kutatások megszületését támogassa.
A 10 éves évfordulóra szervezett tudományos konferencia célja, hogy azokat az ismereteket, amelyeket a képzésen oktató tanszékek, a képzés hallgatói és a képzéssel szorosan együttműködő szakmai partnerek feltártak, széles körben ismertté, elérhetővé tegyék.
Az egynapos rendezvény a legfrissebb technológiai fejlesztéseket, érzékszervi ismereteket, piaci lehetőségeket és tendenciákat, valamint a pálinka történetének friss kutatásait bemutató plenáris előadásokat, szekcióelőadásokat, kerekasztalbeszélgetést, szakmai bemutatókat és gálavacsorát kínál a résztvevőknek.
A 2022. május 13-án megrendezett esemény helyszíne a Hotel Benczúr (1068 Budapest, Benczúr utca 35.).
További információk és jelentkezés: http://palinkamesterkepzes.hu/palinkakonferencia
Kapcsolódó cikkeink
Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön,…
Tovább olvasom >Zsugorodó polcokon
Piac, természet, jogszabályok – egyik sem kímélte túlságosan a minőségi…
Tovább olvasom >A legjobb pálinkák Vas megyében vannak
A hétvégén nemcsak Debrecenben dőlt el, ki főzi az év…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >