Pálinka: a vadság ígérete
– Valószínű, hogy ma alig használhatják a pálinkát koktélok készítéséhez. A pálinka egy új „alapanyag” lehet, főleg azok az ízek rejthetnek nagy lehetőségeket, amelyek azonnal felismerhetők, például málna, barack, birs – mondta Szabó Gábor, a Miskolci Likőrgyár régióigazgatója. A gyárhoz tartozik a Prekop pálinkafőzde, amely kiváló pálinkákkal lepi meg a közönséget. Mindezek ellenére az igazgató úgy ítéli meg, hogy a mixerek lehetőségei korlátlanok, kreativitásuknak, saját ötleteik és kreációiknak önnön fantáziájuk szabhat határt. A Prekop pálinkafőzde a klasszikus ízek mellett – mint barack, meggy, szilva, cseresznye, alma – a kuriózumnak tekinthető erdei som, birs, vadalma, vadkörte, málna, vadcseresznye, vilmoskörte, kökény, bodzapálinkákat főz és forgalmaz – korlátozott mennyiségben. Az igazgató szerint a pálinkát inkább magáért isszák, és a kökény, a bodza, a málna, a birs és a som már a választáskor „ígér” valami szokatlant, nem szabad elfelejteni, hogy a hatás fokozható. Például az eredeti gyümölcs színéhez illő egyéb összetevőkkel, amitől már csak egy lépés egy igazi, vad koktél.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >