Pálinka: a vadság ígérete

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 05. 30. 08:00

– Valószínű, hogy ma alig használhatják a pálinkát koktélok készítéséhez. A pálinka egy új „alapanyag” lehet, főleg azok az ízek rejthetnek nagy lehetőségeket, amelyek azonnal felismerhetők, például málna, barack, birs – mondta Szabó Gábor, a Miskolci Likőrgyár régióigazgatója. A gyárhoz tartozik a Prekop pálinkafőzde, amely kiváló pálinkákkal lepi meg a közönséget. Mindezek ellenére az igazgató úgy ítéli meg, hogy a mixerek lehetőségei korlátlanok, kreativitásuknak, saját ötleteik és kreációiknak önnön fantáziájuk szabhat határt. A Prekop pálinkafőzde a klasszikus ízek mellett – mint barack, meggy, szilva, cseresznye, alma – a kuriózumnak tekinthető erdei som, birs, vadalma, vadkörte, málna, vadcseresznye, vilmoskörte, kökény, bodzapálinkákat főz és forgalmaz – korlátozott mennyiségben. Az igazgató szerint a pálinkát inkább magáért isszák, és a kökény, a bodza, a málna, a birs és a som már a választáskor „ígér” valami szokatlant, nem szabad elfelejteni, hogy a hatás fokozható. Például az eredeti gyümölcs színéhez illő egyéb összetevőkkel, amitől már csak egy lépés egy igazi, vad koktél.

Kapcsolódó cikkeink