Pálinka: a vadság ígérete
– Valószínű, hogy ma alig használhatják a pálinkát koktélok készítéséhez. A pálinka egy új „alapanyag” lehet, főleg azok az ízek rejthetnek nagy lehetőségeket, amelyek azonnal felismerhetők, például málna, barack, birs – mondta Szabó Gábor, a Miskolci Likőrgyár régióigazgatója. A gyárhoz tartozik a Prekop pálinkafőzde, amely kiváló pálinkákkal lepi meg a közönséget. Mindezek ellenére az igazgató úgy ítéli meg, hogy a mixerek lehetőségei korlátlanok, kreativitásuknak, saját ötleteik és kreációiknak önnön fantáziájuk szabhat határt. A Prekop pálinkafőzde a klasszikus ízek mellett – mint barack, meggy, szilva, cseresznye, alma – a kuriózumnak tekinthető erdei som, birs, vadalma, vadkörte, málna, vadcseresznye, vilmoskörte, kökény, bodzapálinkákat főz és forgalmaz – korlátozott mennyiségben. Az igazgató szerint a pálinkát inkább magáért isszák, és a kökény, a bodza, a málna, a birs és a som már a választáskor „ígér” valami szokatlant, nem szabad elfelejteni, hogy a hatás fokozható. Például az eredeti gyümölcs színéhez illő egyéb összetevőkkel, amitől már csak egy lépés egy igazi, vad koktél.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Újra az áfaszabályozásról
Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója nemrégiben a penzcentrum.hu-nak a…
Tovább olvasom >A homo ludens kedvence utazásnál -A nap képe
A kutya se viheti magával a társasjátéktáblát! Vagy korábban már…
Tovább olvasom >