Itthon még használható a hidrogénezett növényi olaj

Itthon még használható a hidrogénezett növényi olaj

New York államban már betiltották, itthon még használja egy gyorsétteremlánc a hidrogénezett növényi olajat. Az Egyesült Államokban, New York államban egyik étterem sem használhat hidrogénezett növényi olajat, és júliustól a pizzériák...

Tovább olvasom

Magyar termékekből nyújtanak élelmiszersegélyt a hazai rászorulóknak

A magyarországi EU élelmiszersegély-program céljára az EU tavaly 63 ezer 587 tonna intervenciós gabona felhasználását engedélyezte. 2006-ban tízezer tonna élelmiszer (liszt, tészta, keksz, illetve más gabonaalapú élelmiszer) jutott el segély...

Tovább olvasom

Több mint 50 százalékos nyereségnövekedés az InBev-nél

A Borsodi Sörgyár belga-brazil tulajdonosa tavaly 1,411 milliárd adózott eredményt ért el. A bevétel 14,2 százalékkal 13,308 milliárd euróra gyarapodott 11,656 milliárdról, ehhez az időközben csoportmérlegbe fölvett, új részesedések 6,3...

Tovább olvasom

Az SCD aranyfokozatot kapott az öttusázóktól

Az Interfruct hálózat tulajdonosa a következő két évben aranyfokozatú támogatóként segíti a válogatott pekingi felkészülését és a szakosztályoknál zajló munkát.A friss együttműködési megállapodás értelmében az ingatlanfejlesztésben, az építőiparban, az idegenforgalomban...

Tovább olvasom

Mélyen az uniós átlag alatti a hazai innovációs készség

Svédország, Svájc, Finnország, Dánia, Németország és Japán számít a leginkább innovatív nemzetnek, itt a GDP több mint három százalékát fordítják innovációra, itthon ez mindössze 0,9 százalék. Magyarország innovációs szempontból egyértelműen...

Tovább olvasom

Már a múltté a híres magyar vendégszeretet?

A turistákkal szembeni ellenszenv jelenti a magyar turizmus leggyengébb láncszemét – derül ki a Világgazdasági Fórum (WEF) jelentéséből. A jelentés készítői 13 tényező szerint rangsorolták az országokat, ezek a szabályozási...

Tovább olvasom

Az idősek még emlékeznek, a fiatalok már felejtik a lengyel-magyar barátságot

A lengyelek harmada Budapestre és a Középdunántúlra utazik, de népszerű köztük a kelet-magyarországi régió is.A rendszerváltás után az 1980-as években megszokott több milliós magyarországi lengyel látogató forgalma rohamos csökkenésnek indult,...

Tovább olvasom

EU index: A magyarok az átlagnál is borúlátóbbak

Minden második válaszadó szerint nőtt hazájában a korrupció 2004. évi EU-csatlakozás óta. A GfK Csoport 2006-ban immáron harmadik alkalommal végzett kutatást az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozó országok – idén Litvánia...

Tovább olvasom

Több mázsa romlott húst találtak Kecskeméten

Lakossági bejelentés alapján több száz kiló romlott húst és húskészítményt találtak egy kecskeméti élelmiszerboltban illetve a hozzá tartozó raktárban.A Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás munkatársai a boltot azonnal...

Tovább olvasom

Marad a madárinfluenza megfigyelési zóna

Uniós kérésre március 5-éig meghosszabbították a Szentes-Lapistó tíz kilométeres körzetében kialakított megfigyelési zóna fenntartását.A magyar hatóságok a hét elején még  úgy döntöttek, hogy feloldják a korlátozást, hiszen harminc nappal a...

Tovább olvasom

Forbes magazin – lista a tíz legkülönlegesebb étteremről

A gasztronómiában a minőség mellett az ételek az étterem egyedisége is fontos szerepet játszik abban, hogy a vendégek életre szóló élményt szerezzenek. A brit Bray településen található Fat Duck, vagyis...

Tovább olvasom

Javult a magyar versenyképesség

Ez elsősorban a termelékenység kiugró növekedésének köszönhető – közölte a GKI.A versenyképességi index (VEX) 2006 harmadik negyedévében mind az öt közép-európai országban, így Magyarországon is jelentősen javult, az üzleti környezetet...

Tovább olvasom

A pálinkát népszerűsítik

A Magyar Pálinka Marketing Kht., által szervezett oktatáson a különböző párlattípusokat és a fogyasztás apró titkait ismerhetik meg a résztvevők.A kurzusokat olyan fiatalok tartják, akik hosszú idő óta a pálinkakereskedelemmel...

Tovább olvasom

Olasz főzőtanfolyam és workshop Budapesten

A budapesti Mercure Budapest Korona szállóban Friuli Venezia Giulia, Olaszország észak-keleti tartományának képviselői tartottak gasztronómiai bemutatót és főzőtanfolyamot. Olaszország évtizedek óta a magyarok kedvelt úti céljai közé tartozik, népszerű az...

Tovább olvasom

Kampány a szupermarketek ellen Nagybritanniában

A szupermarketek ellen kampányol az egyik brit TV-séf: az általa képviselt szervezetek szerint az áruházláncok rosszat tesznek a termelőknek, a többi kereskedőnek, de még a fogyasztóknak is.A Channel 4 szakácsa,...

Tovább olvasom

Ko­ro­na® – Bé­res Ale­xand­ra® szá­raz­tész­ta-ter­mék­csa­lád

Az új Ko­ro­na® ter­mék­csa­lád cso­ma­go­lá­sa tet­sze­tős, egye­di, do­mi­nán­san meg­ta­lál­ha­tó raj­ta az egész­sé­ges élet­mó­dot, a moz­gást nép­sze­rű­sí­tő hi­te­les szak­em­ber, Bé­res Ale­xand­ra fo­tó­ja, il­let­ve uta­lás a ter­mék­csa­lád „Súly Kont­roll” prog­ram­ban va­ló ak­tív...

Tovább olvasom

Axe Shock tus­für­dő

Az új Axe Shock tusfürdő glec­­cser­vi­zet és mély­ten­ge­ri men­tát tar­tal­maz. Így egy perc alatt a leg­jobb for­mád­ba len­dít, ami­kor a leg­in­kább szük­sé­ged van rá. Ki­sze­re­lés: 250 ml, 24 db/kar­ton. EAN:...

Tovább olvasom

Csökkentett koffeintartalmú Douwe Egberts Omnia új, visszazárható csomagolásban!

Az új, innovatív, visszazárható Clickpaq csomagolás segít megőrizni a kávé mi­nő­sé­gét és aromáját a felnyitás után is. Eggyúttal könnyen nyitható és kényelmes, mi­után a kávét a dobozban lehet tartani, így...

Tovább olvasom

Teaél­mény, hogy tud­juk, mit sze­re­tünk!

Ok­tó­ber kö­ze­pén (ami­kor még azt hit­tük, idén is lesz tél) a be­vá­sár­lás for­ga­ta­gá­ból ked­ves teasommelier höl­gyek pró­bál­tak ki­zök­ken­te­ni. Egy kis vir­tu­á­lis ka­lan­do­zás­ra in­vi­tál­tak a gyü­mölcs­te­ák vi­lá­gá­ba. A té­li es­ték és...

Tovább olvasom

Tea­dél­után az IMIGe-dzsel

Az IMIGe portfóliójába tar­to­zó 6 szeg­mens kö­zül (hi­per­mar­ke­tek, ben­zin­ku­tak, fő­is­ko­lák, kö­zép­is­ko­lák, uszo­dák, stran­dok) szá­mos he­lyen rek­lá­moz­zák ter­mé­ke­i­ket a tea­szek­tor hir­de­tői, kép­vi­se­lői. Leg­jel­lem­zőbb azon­ban az el­adás he­lyén tör­té­nő rek­lá­mo­zás, hi­szen ahogy...

Tovább olvasom

Újhagymás Chio Chips

A film egy nyil­ván­va­ló túl­zás be­mu­ta­tá­sá­val te­szi von­zó­vá a ter­mé­ket azok szá­má­ra, akik sze­re­tik az új­hagy­más ízt: a fõ­sze­rep­lõ egy ha­tal­mas tál új­hagy­ma ke­nyé­rre bo­rí­tá­sá­val bi­zo­nyít! Nem kér­dés, õ az...

Tovább olvasom

Törley Charmant doux

A Tör­ley együtt ün­ne­pel a fo­gyasz­tók­kal. Az élet ki­emel­ke­dõ pil­la­na­ta­i­nak mél­tó kí­sé­rõ­je a Tör­ley és a pezs­gõs­po­ha­rak csen­dü­lé­se. Kreatív ügynökség: Allison Advertising Médiaügynökség: Universal McCann Megrendelõ: Törley Pezsgõpincészet Kft. Termék:...

Tovább olvasom

Az élet Coke oldalán

A lát­vá­nyos és szür­re­á­lis vi­zu­á­lis ele­mek­re fel­épí­tett film azt az pro­vo­ka­tív kér­dést te­szi fel, hogy va­jon kik jön­nek majd el a te­me­té­sünk­re.A film ígé­re­te sze­rint mi­nél nyi­tot­tabb és tel­je­sebb éle­tet...

Tovább olvasom

Árak, stra­té­gi­ák, fo­gyasz­tók

Egy már­ka­ter­mék nye­re­sé­ges­sé­gét kü­lön­bö­ző bel­ső és kül­ső té­nye­zők be­fo­lyá­sol­ják. Az ára­zás a már­ka­stra­té­gia fó­ku­szá­ban áll, ezért lé­nye­ges meg­ér­te­ni, hogy a fo­gyasz­tók és vá­sár­lók mi­lyen mó­don vi­szo­nyul­nak az ár­hoz. A Nielsen...

Tovább olvasom

Ki­kec­mer­gés után, nagy do­bás elõtt

Kis mû­hely­ben, egy csa­lá­di ház alag­so­rá­ban kez­dõ­dött a mai Sweet Point tör­té­ne­te, 1985-ben. A Hor­váth há­zas­pár ma­gán­vál­lal­ko­zá­sa ha­mar ki­nõt­te a pin­cét, meg sem állt a 2006-os rész­vény­tár­sa­ság­gá ala­ku­lá­sig. Hor­váth Im­re...

Tovább olvasom

Zöld­ség-gyü­mölcs: re­kor­dok vá­sá­ra

A bol­tok zöld­ség-gyü­mölcs vá­lasz­té­ka és mi­nő­sé­ge egy­re na­gyobb sze­re­pet ját­szik a ve­vő­kért ví­vott ver­seny­ben. Ezt tük­röz­te a Fruit Logistica Ber­lin­ben, amely min­den nö­ve­ke­dé­si vá­ra­ko­zást fe­lül­múlt, és a szu­per­la­tí­vusz­ok szak­vá­sá­ra lett...

Tovább olvasom

Re­kord­nagy­sá­gú ma­gyar stand Ber­lin­ben

Min­den ed­di­gi­nél na­gyobb, 180 négy­zet­mé­te­res szi­get­stan­don szer­ve­zett meg­je­le­né­si le­he­tő­sé­get az FVM AMC Kht. 11 ma­gyar ki­ál­lí­tó­nak a ber­li­ni Fruit Logistica Zöld­ség- és Gyü­mölcs Mar­ke­ting Szak­ki­ál­lí­tá­son.Kö­zöt­tük va­do­na­túj for­má­ció volt a Dalza,...

Tovább olvasom

25 ma­gyar cég Moszk­vá­ban

25 ma­gyar vál­la­lat je­lent meg az FVM Ag­rár­mar­ke­ting Cent­rum Kht. ál­tal fel­ál­lí­tott ma­gyar nem­ze­ti stan­don a moszk­vai Prodexpo szak­ki­ál­lí­tá­son, 2007. feb­ru­ár 12–16. kö­zött. Az ös­­sze­sen 311 négy­zet­mé­ter nagy­sá­gú stand­te­rü­le­ten 5...

Tovább olvasom

BioFach: ki­nőt­te ma­gát a koz­me­ti­kum

Az idén feb­ru­ár 15–18. kö­zött ren­de­zett nürn­ber­gi BioFach ki­ál­lí­tá­son 26 ma­gyar ki­ál­lí­tó vál­la­lat vett részt az FVM AMC Kht. tá­mo­ga­tá­sá­val. Az ös­­sze­sen 250 négy­zet­mé­te­res ma­gyar stand a ta­va­lyi­nál 50 négy­zet­mé­ter­rel...

Tovább olvasom

A jö­vő nagy kér­dé­sei a Zöld Hé­ten

A vi­lág leg­na­gyobb me­ző­gaz­da­sá­gi és élel­mi­szer-ipa­ri szak­ki­ál­lí­tá­sát min­den idők leg­ran­go­sabb­já­nak aposzt­ro­fál­ta a fő­szer­ve­ző Mes­se Ber­lin saj­tó­fő­nö­ke, Michael T. Hofer. Jog­gal, hi­szen az exk­lu­zív meg­nyi­tó­ün­nep­sé­gen je­len volt töb­bek kö­zött dr. Angela...

Tovább olvasom
Oldal