Óvatosan bizakodó az InterContinental Hotels

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 11. 00:02

Csökkent az InterContinental Hotels csoport bevétele és nyeresége a harmadik negyedévben is. A társaság óvatosan ítéli meg az év hátralevő részének kilátásait, de már érzékeli a stabilizálódás jeleit, bár a szobaárak még nyomottak.

Az InterContinental Hotels a  szobák száma alapján a világ legnagyobb szállodaipari csoportjának számít. A világszerte 4390 szállodában 641 ezer szobával rendelkező csoporthoz tartozik egyebek mellett a Holiday Inn, az Intercontinental és a Crowne Plaza hálózata, amelyeket franchise alapon üzemeltet.
A csoport üzemi eredménye 124 millió dollár volt június-szeptember között, 19 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Az egy szobára jutó bevétel – az ágazat legfontosabb mutatója – éves összehasonlításban 15,2 százalékkal csökkent, októberben a visszaesés már csak 13,5 százalék volt.
Az adózott eredmény 68 millió dollárt tett ki, 25 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 91 milliónál. A bevétel 19 százalékkal zsugorodott 401 millió dollárra, mert visszaesett az üzleti és konferencia-turizmus, és a válság miatt lanyhult a turisták utazási kedve is – közli a profitline.hu.
Kapcsolódó cikkeink