Ötven szobás luxushotelt nyitott Budapesten az Iberostar

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 07. 11:58

A magyar hotelpiacra lépett a spanyol Iberostar szállodalánc, miután egy 50 szobás boutique hotelt nyitott a budapesti Szabadság téren. A létesítmény nemcsak az Iberostar Hotels and Resorts első régióbeli szállodája, de egyúttal ezzel a házzal debütál a szállodacsoport új, városi szállodakoncepciója is.

Az ötcsillagos Grand Hotel Budapest elsősorban az üzleti utazóknak kínálja mediterrán stílusban berendezett szobáit és felső kategóriás szolgáltatásait. Az épületben kapott helyet a La Plaza nevű, a spanyol konyha különlegességeit kínáló étterem is.

A luxuslétesítmény az évtizedek óta romokban álló, 200 éves műemléki épületben kapott helyet. A felújítást a Masaveu Internacional csoport végezte a Műemlékvédelmi Hivatal útmutatásai alapján. Oscar González, az Iberostar nemzetközi marketingigazgatója elmondta: „Ez az Iberostar első városi és egyben az első magyarországi hotelje.

Az, hogy választásunk a magyar fővárosra esett, kifejezi bizalmunkat a magyar gazdaság hosszú távú stabilitása, a Magyarországban rejlő turisztikai potenciál iránt”. Az épületet bérlik a Masaveau csoporttól, a megállapodás az első körben rövid távra, mintegy öt évre szól. Udvaros Anikó, a hotel értékesítési igazgatója elmondta, az augusztus közepi átadás óta a várakozásokon felüli, nagyjából 50 százalékos kihasználtsággal üzemelnek, és ez az október végi hivatalos nyitással várhatóan növekszik majd – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink