Ötszázalékos árbevétel-növekedést tervez Magyarországon az Auchan

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 27. 12:01

Ebben az évben a múlt évi 324 milliárd forintos árbevételének mintegy 5 százalékos növelését tervezi az Auchan Magyarország Kft. – közölte Dominique Ducoux vezérigazgató csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Auchan

Közölte: a múlt évben a társaság bruttó árbevétele mintegy 10 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Ebben a forgalomban szerepel a társaság 19 magyarországi áruháza és a hozzájuk tartozó 11 benzinkút árbevétele.

A vásárlók száma elérte a 40 milliót, ami 7 százalékos emelkedés az előző évhez képest.
Megjegyezte: mivel a cég a múlt évben integrálta szervezetébe a Cora áruházakat, az árbevétel-növekedés 5 százalék körüli volt – összehasonlítható módon – az előző évhez viszonyítva.

A vezérigazgató kitért arra, hogy a társaság még a múlt évben sem volt nyereséges, 2013-as vesztesége 6,3 milliárd forintot tett ki, valamivel kevesebbet a 2012-es 10 milliárd forintosnál.

A vezérigazgató szerint az idei év lehet az első az Auchan Magyarország Kft.-nél, amely némi nyereséget hozhat. A cégnél úgy számolnak, hogy az eredmény nulla körül mozoghat ebben az évben.

Dominique Ducoux beszélt arról is, hogy a társaság 1500 beszállítója közül 90 százalék, 1350 magyar. Közölte azt is, az idén mintegy 3 milliárd forintos beruházást tervez a cég, többek között 6 új benzinkutat építenek.

A cégnél nagy hangsúlyt helyeznek a saját márkás termékek fejlesztésére, továbbá a választékbővítésre, valamint arra, hogy munkatársaik között egyre többen legyenek megváltozott munkaképességűek. A társadalmi felelősségvállalás jegyében valamennyi magyarországi Auchan áruházban van már defibrillátor, azaz újraélesztő készülék.

Beszélt arról is: az Auchan-csoport közgyűlésén szerdán bejelentették, hogy a részvények értéke 7,12 százalékkal emelkedett az előző közgyűlés óta. (A részvény értékét a vezérigazgató nem pontosította.) Az Auchan-csoport nemzetközi szinten a múlt évben 62 milliárd eurós árbevételt ért el, ami 4 százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink