OTP SZÉP kártya: két hét alatt 800 milliós költés

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 02. 10:55

Az OTP SZÉP Kártyákra utalt 2012-es juttatások több mint 98 százalékát felhasználták a kártyabirtokosok – számolt be az eredményről az OTP Bank hétfőn. Az érintett egyenlegek felhasználása az utolsó hetekben gyorsult fel igazán, május végén két hét alatt több mint 800 millió forintot használtak fel a kártyabirtokosok.

Otp-szep98 százalék
Napi 57 millió forintnyi lejáró összeget használtak fel az OTP SZÉP Kártya birtokosai május második felében. Ennek az utolsó időszakban tapasztalható kiemelt költésnek is köszönhető, hogy a 2012-es munkáltatói feltöltéseknek több mint 98 százalékát felhasználták a kártyabirtokosok. A mintegy 150 000 érintett SZÉP Kártyán maradt 1 milliárd forintnyi összeget az OTP Pénztárszolgáltató a törvényi kötelezettségeinek megfelelően visszautalja a munkáltatóknak.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, így értékelte az elmúlt időszakot:
„Az elmúlt három hónapban minden rendelkezésünkre álló csatornán felhívtuk kártyabirtokosaink figyelmét, hogy regisztrálják kártyáikat, ellenőrizzék egyenlegüket, és használják fel az ott lévő lejáró, 2012-es összegeket.

Az eredmények azt mutatják, hogy törekvésünk sikeres volt, hiszen idén január óta az érintett, lejáró egyenlegek összege harmadára csökkent. Ez nemcsak az OTP Bank, hanem a munkáltatói partnereink, elfogadóhelyeink és a kártyabirtokosaink érdeme is. Joggal lehetünk büszkék arra, hogy a 2012-es OTP SZÉP Kártyás juttatások szinte teljes egészében a magyar turizmus és vendéglátás bevételeit gyarapították. Ez a felhasználási arány is jól mutatja, hogy a munkavállalók előszeretettel és tudatosan használják ezt az elektronikus Cafeteria juttatást.”

Idén is vezető szerepben
Az idei nyilatkoztatási szezonban az OTP SZÉP Kártya megőrizte vezető szerepét az elektronikus béren kívüli juttatások között. Az év első négy hónapjában több mint 24 milliárd forint érkezett az OTP SZÉP Kártyákra, amivel a kezdetek óta beérkező összes feltöltés értéke meghaladta a 130 milliárd forintot. Az indulás óta felhasznált összes juttatás értéke pedig májusra átlépte a 100 milliárd forintos határt.

A nyár ismét kiugró költéseket hozhat
Az OTP Bank várakozásai szerint a nyári szezon az elmúlt két évhez hasonlóan kiugró felhasználást hoz majd. 2012 és 2013 nyári hónapjai alatt 20 milliárd forintnyi juttatást használtak fel.

Kapcsolódó cikkeink