Ötödével csökkenhet a szójalábnyom a rovarélelmiszerek megjelenésével
A Tesco és a WWF közös kutatása szerint a rovaralapú, szarvasmarhák és halak élelmezésére használt tápok megjelenése ötödével csökkentheti az Egyesült Királyság szójalábnyomát.

Vajon megfelelő táplálék lesznek?
A kutatás kiemeli, hogy a rovargazdálkodás segíthet enyhíteni a klimatikus problémákat.
A Future of Feed riport szerint 2050-re évente 540 ezer tonna rovartápra lenne szükség ahhoz, hogy megfelelően ellássák a disznó-, szárnyas és lazacszektorokat.
A jelentésből az is kiderül, hogy ezzel a mennyiséggel évente 16 ezer tonna haleledelt és 524 ezer tonna szóját helyettesíthetnének.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Rovaralapú élelmiszerek: miért nem váltják le a hagyományos húsokat?
Bár az utóbbi években a rovartenyésztést a hagyományos hústermelés környezetbarát…
Tovább olvasom >WWF: minden eddiginél korábban jött el a túlfogyasztás napja
2025-ben minden eddiginél korábban jött el a túlfogyasztás napja –…
Tovább olvasom >Az Albert Heijn a világon elsőként hozta nyilvánosságra metánkibocsátását
Az Albert Heijn holland élelmiszerlánc történelmi lépést tett: 2024-es fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jason Momoával mutatkozott be Magyarországon a Meili Vodka
Az elmúlt két év egyik legtöbb díjat elnyerő vodkája (2…
Tovább olvasom >K&H: egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási viszonyok
Az időjárás ma már nem egy távoli, elméleti kockázat, hanem…
Tovább olvasom >8,5 millió pékáru fogyott egy év alatt: helyi pékségek, kézműves ízek, tudatos választások a Kifli.hu-nál
Az elmúlt 12 hónapban a vásárlók több mint 8,5 millió…
Tovább olvasom >