Ötlet – innováció

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 17. 08:00

Koktélbár a piros kockás terítők közöttHa jön a nyár, a bulik kiköltöznek a szabad ég alá. De hogyan húzhat ebből hasznot az üzletét főleg ételkínálatára építő vendéglátós – legyen bár „eszköztárában” komoly kerthelyiség?

Ahogy Megnyílt rovatunkban bemutatjuk: a budaörsi Rózsakert vendéglő tulajdonosa saját kerthelyiségéből nádfallal leválasztott egy húsz négyzetméternyi részt kávézónak. Ez azonban csak az ötlet „nappali” fele: a kis helyiség esténként koktélbárrá vedlik át. Színes italok, nem túl hangos karibi zene – és a számos hagyományos vendéglővel és sörözővel jól ellátott kisvárosnak egy csapásra tipikus nyáresti szórakozóhelye is lett. A bárban a nagy koktélválasztékból közel tucatnyit 650 forintos egységáron kínálnak, de este is kérhető bármelyik kávékülönlegesség, valamint limonádé és házi készítésű szörpök.

Ami nálunk egy kreatív vendéglős előre nem látható sikerű kísérlete, az az USA-ban lassan divattá válik. Az ottani szaksajtó idén egyre-másra mutatja be a kifelé nyitó éttermeket. Az amerikaiak imádnak a szabadban enni-inni, és egész estéket képesek bárpultok mellett elüldögélni – most erre több alkalmuk is nyílik majd. (Képünkön egy dallasi étterem terasz felé nyitott bárja.)

Kapcsolódó cikkeink