Öt kamion NaturAquát kaptak a segélyszervezetek

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 27. 11:35

Csaknem 70 ezer palack ásványvizet adományozott júliusban a Coca-Cola HBC Magyarország a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének, a Baptista Szeretetszolgálatnak és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. A vállalat a nyár folyamán rendszeresen szállít majd vizet a segélyszervezeteknek, amit véradásokon, utcai szociális feladatok végzése közben és hőségriadó esetén használnak fel.

naturaqua

Csaknem 70 ezer palack 1,5 literes NaturAqua ásványvizet adományozott a Coca-Cola HBC Magyarország a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének, a Baptista Szeretetszolgálatnak és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek július 8 és 28. között. Az 11500 darab zsugorfólia 136 raklapnyi mennyiség, ami kis híján öt kamion rakterét tölti meg teljesen.

A palackokat közel 30 átadási ponton – köztük a fővárosi Westendben, Százhalombattán, Szentendrén, Budakalászon, Pomázon, Budaörsön, Érden, Cegléd kistérségeiben, Pilisen, Monoron, Üllőn és Vecsésen is – osztották.

Július 8-án a három szervezet együttesen több mint ötezer zsugorfólia ásványvizet használt fel. Július 22-én a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete bontott ki közel hétszáz csomagot, július 27-én pedig a Baptista Szeretetszolgálat oszt ki 840 csomagot. A hónap utolsó hetében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Vöröskereszt juttat el a rászorulókhoz mintegy 2500 zsugorfóliányi, azaz több mint 22 ezer liter NaturAquát.

A Coca-Cola akciója ezzel nem ér véget, a vállalat ugyanis a nyár hátralévő részében is rendszeresen adományoz majd ásványvizet. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és segítői például véradásokon, utcai szociális feladatok végzése közben és hőségriadó esetén használják majd fel a palackokat.

Az éltető víz

Nyáron érdemes különösen odafigyelni szervezetünk vízháztartására, hiszen az a nagy meleg miatt könnyen és gyorsan felborulhat. Ebben az időszakban életkortól függetlenül megnő a kiszáradás veszélye.

„A változatosság a folyadékpótlást is megkönnyíti. A víz és ásványvíz mellett jól hidratálnak a teák, a gyümölcslevek, az üdítőitalok és a levesek is. Bizonyos szilárd ételek víztartalma is jelentős. Érdemes például dinnyét, uborkát, szőlőt, barackot, almát, körtét, paradicsomot fogyasztani” – tanácsolja Györki Niké dietetikus, az MDOSZ Kommunikációs Bizottságának elnöke.

A szakember arra is felhívja a figyelmet: ha hosszabb utazásra indulunk, azt csak megfelelő folyadékellátottság mellett tegyük. Már az enyhe kiszáradás is annyi vezetési hibát okoz ugyanis, mint az alkoholos vagy drogos befolyásoltság.

„Figyeljünk oda a folyadékpótlásra akkor is, ha légkondicionált járműben utazunk, mert a hűvösebb környezetben kevésbé érezzük a kiszáradás tüneteit. A koffein- és cukortartalmú italok segíthetnek az álmosság leküzdésében, de fontos, hogy ne igyunk belőlük túl sokat és egy hosszabb út során álljunk meg rendszeresen, tartsunk szünetet” – teszi hozzá Györki Niké.

Kapcsolódó cikkeink